Зеленчуков тарт с ядков блат и песто
Необходими продукти:
- 2 големи сладки картофа, нарязани
- 200 грама чери домати
- 2 глави червен лук, облени и всяка нарязана на осем
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 2 супени лъжици зехтин
за блата:
- 35 грама тиквено семе
- 125 грама бадеми
- 40 грама кашу
- 100 грама кестени, сготвени
- 75 грама кокосово олио
- 1 супена лъжица кленов сироп
- 8 стръка розмарин, почистени от стъблата
за пестото:
- 60 грама босилек
- 60 грама печено кашу
- 2 скилидки чесън
- 85 милилитра зехтин
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Картофите, доматите, лука, оцета и зехтина разбъркайте, подправете и изпечете за 30-35 минути.
Намалете температурата на фурната на 180 градуса, запечете тиквените семена, бадемите и кашуто за 6-8 минути, докато леко покафенеят.
Блендирайте ги с останалите продукти за блата, за да се получи тесто.
Сложете сместа от ядки между два листа хартия и разточете, оформете краищата с пръсти. Прехвърлете в тава и махнете горния лист хартия. Печете блата 15-20 минути, докато стане златист, и охладете.
Пригответе пестото: блендирайте всички продукти и посолете. Ако има нужда, добавете още малко зехтин, за да се получи желаната гъстота.
Сложете на няколко места от пестото върху блата, а отгоре разпределете зеленчуците.
Сервирайте на стайна температура.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ НАТУРАЛНО АСОРТИ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВЕЖИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ГАНЧЕВ ПЮРЕ АСОРТИ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ С МАСЛО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Сом на фурна със зеленчуци
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Как да сварим зеленчуци на пара
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Някои ястия не трябва да се ядат втори път след приготвянето им заради опасни съединения
Коментари към Зеленчуков тарт с ядков блат и песто