Тарт с макарони

Необходими продукти:
- 1 порция тесто за пай
- 220 грама макарони
- 3 супени лъжици масло
- 3 стръка мащерка
- 1/3 чаена чаша брашно
- 1 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 2 чаени лъжици горчица
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1/4 чаена лъжица сол
- 2 чаени чаши настъргани различни сирена (кашкавал, чедър и др.)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса.
Застелете тава с тестото за пай и замразете за 15 минути.
След това покрйте с алуминиево фолио, отгоре сипете зърна боб и изпечете за 20 минути. Отстранете фолиото и зърната и печете още 5-6 минути. Охладете за 10 минути.
Междувременно сварете пастата и я отцедете.
Маслото разтопете на тиган и изпържете мащерката в него за 3-4 минути. Добавете брашното и разбъркайте. Когато стане златисто, сипете млякото, като бъркате непрекъснато. Махнете стръковете мащерка и добавете горчицата, пипера и посолете. Прибавете сирената на части, като бъркате непрекъснато, за да се разтопят.
В соса изсипете пастата и разбъркайте.
Разпределете сместа върху блата и запечете за 25-30 минути.
Накрая поръсете с мащерка и охладете 10 минути, преди да нарежете и сервирате макаронения тарт.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Паста орзо със зеленчуци
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Паста орзо със скариди и тиквички
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Макарони със спанак, лук и сметана
Коментари към Тарт с макарони