Тарт със спанак, пармезан и рикота
Необходими продукти:
- 500 грама бутер тесто
- 400 грама замразен спанак
- 50 грама настърган пармезан
- 100 милилитра течна сметана
- 200 грама рикота
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Размразете бутер тестото, разпределете го по дъното на тава и продупчете с вилица на няколко места.
Покрийте основата с лист пергамент и върху него изсипете бобови зърна или поставете друга тежест, за да не се надуе тестото по време на печенето.
Поставете във фурната за четвърт час на 180 градуса.
През това време задушете спанака (без да го размразявате) в 1 супена лъжица зехтин. Когато е готов, прибавете към него сметаната, пармезана и рикотата.
Разпределете плънката върху изпечената основа и върнете във фурната за още 25 минути.
Тартът се поднася студен.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: life-reactor.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лимонов тарт без печене
- Пълнозърнест плодов тарт
- Тарт с корнфлейкс и сладко от ягоди
- Зеленчуков тарт с блат от карфиол
- Тарт татен
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Царевичен тарт с домати и чедър
- Тарт с червено грозде
- Ябълков тарт
- Тарт с карамелизиран лук върху бутер тесто
Коментари към Тарт със спанак, пармезан и рикота