Тарт със спанак, пармезан и рикота

Необходими продукти:
- 500 грама бутер тесто
- 400 грама замразен спанак
- 50 грама настърган пармезан
- 100 милилитра течна сметана
- 200 грама рикота
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Размразете бутер тестото, разпределете го по дъното на тава и продупчете с вилица на няколко места.
Покрийте основата с лист пергамент и върху него изсипете бобови зърна или поставете друга тежест, за да не се надуе тестото по време на печенето.
Поставете във фурната за четвърт час на 180 градуса.
През това време задушете спанака (без да го размразявате) в 1 супена лъжица зехтин. Когато е готов, прибавете към него сметаната, пармезана и рикотата.
Разпределете плънката върху изпечената основа и върнете във фурната за още 25 минути.
Тартът се поднася студен.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: life-reactor.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Царевичен тарт с домати и чедър
- Тарт татен
- Шоколадова тарта с ягоди и банани
- Шоколадов тарт с горски плодове и лешници
- Вегетариански тарт с тиква
- Плодов тарт с лимонов крем
- Веган шоколадов тарт с лешници и горски плодове
- Доматен тарт с моцарела, прошуто и рукола
- Яйчен тарт с шунка, лук и кашкавал
- Зеленчуков тарт с блат от карфиол
Коментари към Тарт със спанак, пармезан и рикота