Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тарт със спанак, пармезан и рикота

Тарт със спанак, пармезан и рикота

Тарт със спанак, пармезан и рикота - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама бутер тесто
  • 400 грама замразен спанак
  • 50 грама настърган пармезан
  • 100 милилитра течна сметана
  • 200 грама рикота
  • 1 супена лъжица зехтин


Начин на приготвяне:

Размразете бутер тестото, разпределете го по дъното на тава и продупчете с вилица на няколко места.

Покрийте основата с лист пергамент и върху него изсипете бобови зърна или поставете друга тежест, за да не се надуе тестото по време на печенето.

Поставете във фурната за четвърт час на 180 градуса.

През това време задушете спанака (без да го размразявате) в 1 супена лъжица зехтин. Когато е готов, прибавете към него сметаната, пармезана и рикотата.

Разпределете плънката върху изпечената основа и върнете във фурната за още 25 минути.

Тартът се поднася студен.


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: life-reactor.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХранене при...Храни и ястияЛюбопитноЗдравни съветиНовиниДиетиБотаникаЛайфстайл