Тарт татен

Необходими продукти:
1 чаша брашно
120 грама масло
2 жълтъка
1 с. л. вода
щипка сол
600-800 грама ябълки
малко мед
канела
индийско орехче
Начин на приготвяне:
Нарежете маслото на кубчета, постепенно прибавете брашното и солта. След това сложете жълтъците и водата. Замесете меко тесто, увийте го в домакинско фолио и сложете в хладилник за 1 час.
Нарежете ябълките на едри парчета. Разтопете мед в подходящ съд, нека заври, прибавете малко канела, индийско орехче и подредете резените плод плътно един до друг. Карамелизирайте на слаб огън, докато ябълките не омекнат.
Бързо разточете тестото, разстелете го върху плодовете, подвийте краищата и надупчете с вилица, за да не се надуе.
Поставете във фурната и печете при 180 градуса в продължение на 40 минути. Когато се изпече, затворете с чиния или друго и обърнете ястието.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Царевичен тарт с домати и чедър
- Шоколадова тарта с ягоди и банани
- Веган шоколадов тарт с лешници и горски плодове
- Шоколадов тарт с горски плодове и лешници
- Вегетариански тарт с тиква
- Плодов тарт с лимонов крем
- Тарт със спанак, пармезан и рикота
- Доматен тарт с моцарела, прошуто и рукола
- Яйчен тарт с шунка, лук и кашкавал
- Зеленчуков тарт с блат от карфиол
Коментари към Тарт татен