Бананов тарт
Необходими продукти:
- 300 грама бутер тесто
- 5 меки банана
- 3 яйца
- 100 грама кристална захар
- 2 чаени лъжички ванилова захар
- 2 чаени лъжички канела
- 15 грама царевично брашно
- 200 милилитра течна сметана с висока масленост
- масло за намазване
- 100 милилитра сметана за разбиване
- мармалад от праскови (може и друг)
Начин на приготвяне:
Пригответе кръгла форма за печене, намаслете я и разстелете бутер тестото. Направете дупки на няколко места с помощта на вилица и запечете в загрята на 190 градуса фурна за 10 минути.
В купата на блендер сложете три от бананите, яйцата, захарта, канелата, течната сметана и царевичното брашно. Разбийте до получаването на гладка кремообразна консистенция.
Извадете формата от фурната и разпределете сместа. Върнете обратно, намалете температурата на 170 градуса и запечете за още 30 минути.
През това време разбийте сметаната, напълнете кухненски пош с нея и съхранете на хладно докато сладкишът се изпече.
След готовност украсете внимателно с мармалада, добавете нарязани банани и шприцовайте сметана. Поднесете тарта изстуден, разрежете и му се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: eltiempoabocados.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Лесен кокосов сладкиш
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Орехов сладкиш с кондензирано мляко и разтопен шоколад
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Шоколадов сладкиш с млечен крем
Коментари към Бананов тарт