Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки

Необходими продукти:
- 175 грама меко масло
- 175 грама захар
- 225 грама самонабухващо брашно, пресято
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 2 яйца, леко разбити
- 1/2 чаена лъжица канела
- 50 милилитра кисело мляко
- 2 ябълки, обелени и нарязани на ситно
- 75 грама кокосови стърготини (по възможност пълномаслени)
Начин на приготвяне:
Намажете с масло 16-сантиметрова кръгла тавичка или я застелете с лист пергаментова хартия.
В голяма купа разбийте маслото със захарта и ванилията. Когато се получи пухкав крем, прибавете яйцата - едно по едно. Следва да сложите брашното и бакпулвера, канелата и млякото. Когато всички продукти се инкорпорират, прибавете ябълковите резенчета и кокосовите стърготини.
Пресипете в приготвената тавичка и печете на 180 градуса (стоплете фурната преди печене) за около 60-70 минути.
Оставете сладкиша да се охлади напълно, преди да го нарежете.
При сервиране може да украсите с малко кокосови стърготини.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Желиран крем с кокосово мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Кокосови сладки от три продукта
- Орехов сладкиш с кондензирано мляко и разтопен шоколад
- Гулаб Джамун
Коментари към Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки