Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Царевичен ябълков тарт с млечен крем

Царевичен ябълков тарт с млечен крем

Царевичен ябълков тарт с млечен крем - изображение

Необходими продукти:

  • 350 милилитра прясно мляко
  • 6 цели яйца + 1 белтък
  • 130 грама захар
  • 30 грама царевично брашно
  • 1 чаена лъжица ванилия
  • 175 грама орехи пекан
  • 150 грама овесени ядки
  • 1 супена лъжица канела
  • 70 грама масло
  • 2-3 червени ябълки, нарязани на тънки полумесеци
  • сокът на 1 лимон
  • 2 супени лъжици мед
  • 1 супена лъжица пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Затоплете маслото, докато започне да образува мехурчета по краищата (за около 3-5 минути).

Разбъркайте жълтъците на яйцата със 100 грама захар и царевичното брашно. Внимателно изсипете в горещото мляко, като бъркате непрекъснато. Прехвърлете сместа в друга касерола и сложете на котлона на ниска температура, за да приготвите соса (ако използвате горещата касерола от млякото, рискувате да се пресекат яйцата). Гответе за 3-5 минути като разбърквате непрекъснато, докато сосът се сгъсти.

Свалете от котлона, сипете ванилията и прехвърлете в купа, покрийте с хартия и оставете за 1 час да се охлади.

Загрейте фурната на 160 градуса.

Смелете орехите пекан с овесените ядки. Добавете към тях канелата и останалата захар, маслото и белтъците. Разбъркайте добре, за да се комбинират.

Пресипете сместа в кръгла 23 сантиметрова тавичка с падащо дъно, като оформите блат по дъното и стените по формата на тавата. Печете за 15 минути, след което охладете.

Сипете крема от жълтък върху охладения блат и изравнете.

Тънко нарежете ябълката и сложете в огнеупорна купа. Полейте ги с лимоновия сок, за да предотвратите потъмняването им. Напълнете купата с вода и загрейте в микровълновата за 4 минути, за да омекнат ябълките. Отцедете.

Включете фурната да се загрява на 160 градуса.

Навийте няколко резена ябълка като розички и ги подредете в крема.

Печете за 15-20 минути, за да придобие десерта апетитен цвят. Охладете за кратко и полейте с мед върху ябълките, след което поръсете с пудра захар. Може да сервирате десета както леко топъл, така и студен.

Спокойно може да съхраняват до 3 дена във фризер.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиАлт. медицинаДиетиБотаника