Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тарт с три вида сирене

Тарт с три вида сирене

Тарт с три вида сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша натрошено сирене фета
  • 250 грама сирене рикота
  • 3/4 чаена чаша настъргано сирене грюер
  • 2 разбити яйца + 1 жълтък
  • 1/4 чаена чаша заквасена сметана
  • щипка индийско орехче
  • 2 стръка свеж розмарин, нарязан
  • 1 1/3 чаена чаша брашно
  • 200 грама студено масло

Начин на приготвяне:

За тестото смесете брашното и 1/2 чаена лъжица сол. Разтрийте между пръстите си маслото в брашното, докато се получат трохи.

Добавете 1-2 супени лъжици студена вода и разбъркайте с шпатула, за да се оформи топка.

Завийте във фолио и оставете да престои 30 минути.

Премесете тестото няколко пъти, след което го разточете и прегънете като плик няколко пъти. Отново оставете обвито във фолио за 30 минути.

Сложете тестото върху поръсен с брашно плот. Разточете на кръг с диаметър около 35 сантиметра и прехвърлете в намазнена и поръсена с брашно тавичка за печене. Оставете настрана.

Смесете сирената, разбитите яйца, сметаната, индийското орехче и щипка сол и пипер. Разпределете тази смес върху тестото, като оставите в края 5 сантиметра борд. Издърпайте краищата на тестото и леко покрийте плънката с тях. Поръсете с розмарин и намажете коричката с жълтък. Охладете за 15-20 минути.

Печете 25 минути на 180 градуса, охладете 15-20 минути, преди да нарежете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноНовиниДиетиСпорт