Тарт с три вида сирене

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша натрошено сирене фета
- 250 грама сирене рикота
- 3/4 чаена чаша настъргано сирене грюер
- 2 разбити яйца + 1 жълтък
- 1/4 чаена чаша заквасена сметана
- щипка индийско орехче
- 2 стръка свеж розмарин, нарязан
- 1 1/3 чаена чаша брашно
- 200 грама студено масло
Начин на приготвяне:
За тестото смесете брашното и 1/2 чаена лъжица сол. Разтрийте между пръстите си маслото в брашното, докато се получат трохи.
Добавете 1-2 супени лъжици студена вода и разбъркайте с шпатула, за да се оформи топка.
Завийте във фолио и оставете да престои 30 минути.
Премесете тестото няколко пъти, след което го разточете и прегънете като плик няколко пъти. Отново оставете обвито във фолио за 30 минути.
Сложете тестото върху поръсен с брашно плот. Разточете на кръг с диаметър около 35 сантиметра и прехвърлете в намазнена и поръсена с брашно тавичка за печене. Оставете настрана.
Смесете сирената, разбитите яйца, сметаната, индийското орехче и щипка сол и пипер. Разпределете тази смес върху тестото, като оставите в края 5 сантиметра борд. Издърпайте краищата на тестото и леко покрийте плънката с тях. Поръсете с розмарин и намажете коричката с жълтък. Охладете за 15-20 минути.
Печете 25 минути на 180 градуса, охладете 15-20 минути, преди да нарежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Царевичен тарт с домати и чедър
- Тарт татен
- Шоколадова тарта с ягоди и банани
- Веган шоколадов тарт с лешници и горски плодове
- Лучен тарт с мащерка
- Шоколадов тарт с горски плодове и лешници
- Бадемов бисквитен тарт с плодове
- Вегетариански тарт с тиква
- Плодов тарт с лимонов крем
- Тарт със спанак, пармезан и рикота
Коментари към Тарт с три вида сирене