Тарт с див лук и доматена салца с чушки
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша нарязан див лук
- 3 цели яйца + 1 жълтък
- 3/4 чаена чаша сметана
- за тестото:
- 1 1/3 чаена чаша брашно
- 125 грама студено масло, нарязано на кубчета
- 1 яйце
за салсата:
- 1 малка червена камба, нарязана на ситно
- 1/4 чаена чаша сушени домати, нарязани на тънки ивици
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 чаени лъжици винен оцет
- 2 супени лъжици каперси
Начин на приготвяне:
Пригответе блата, като брашното и маслото смелите в кухненски робот, за да се получат трохи. Добавете яйцето и 1 супена лъжица студена вода, както и половин лъжичка сол. Пулсирайте няколко пъти, за да се оформи топка.
Прехвърлете тестото в торбичка или увийте във фолио и охладете за 20 минути.
Намазнете правоъгълна тавичка с отлепящи се тави (използвайте друга форма по желание) и застелете с хартия.
Разстелете в нея тестото и надупчете с вилица, след което отново охладете за 20 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса, а върху тестото поставете лист пергаментова хартия, в нея изсипете суров ориз. Печете за 15 минути, след което махнете хартията със зрънцата и допечете за още 5-8 минути, докато блата стане хрупкав и златист.
Намалете температурата на фурната на 170 градуса.
Разпръснете нарязания див лук върху блата.
Разбийте яйцата + жълтъка, добавете сметаната и подправете на вкус. Излейте сместа върху лука и печете за 20-25 минути.
Оставете тарта да се охлади до достигането на стайна температура.
Междувременно смесете продуктите за салсата. Поръсете с нея и каперсите охладения вече тарт.
Нарежете и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лимонов тарт без печене
- Плодов тарт с лимонов крем
- Тарт с боровинки и козе сирене
- Тарт с бутер тесто и плънка с праз
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Тарт татен
- Бутер тарт с кайма, домати и кедрови ядки
- Вегетариански тарт с тиква
- Тарт с цели домати и козе сирене
- Тарт с макарони
Коментари към Тарт с див лук и доматена салца с чушки