Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тарт с див лук и доматена салца с чушки

Тарт с див лук и доматена салца с чушки

от 18 фев 2019г., обновено на 04 сеп 2019г.
Тарт с див лук и доматена салца с чушки - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша нарязан див лук
  • 3 цели яйца + 1 жълтък
  • 3/4 чаена чаша сметана
  • за тестото:
  • 1 1/3 чаена чаша брашно
  • 125 грама студено масло, нарязано на кубчета
  • 1 яйце

за салсата:

  • 1 малка червена камба, нарязана на ситно
  • 1/4 чаена чаша сушени домати, нарязани на тънки ивици
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 чаени лъжици винен оцет
  • 2 супени лъжици каперси

Начин на приготвяне:

Пригответе блата, като брашното и маслото смелите в кухненски робот, за да се получат трохи. Добавете яйцето и 1 супена лъжица студена вода, както и половин лъжичка сол. Пулсирайте няколко пъти, за да се оформи топка.

Прехвърлете тестото в торбичка или увийте във фолио и охладете за 20 минути.

Намазнете правоъгълна тавичка с отлепящи се тави (използвайте друга форма по желание) и застелете с хартия.

Разстелете в нея тестото и надупчете с вилица, след което отново охладете за 20 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса, а върху тестото поставете лист пергаментова хартия, в нея изсипете суров ориз. Печете за 15 минути, след което махнете хартията със зрънцата и допечете за още 5-8 минути, докато блата стане хрупкав и златист.

Намалете температурата на фурната на 170 градуса.

Разпръснете нарязания див лук върху блата.

Разбийте яйцата + жълтъка, добавете сметаната и подправете на вкус. Излейте сместа върху лука и печете за 20-25 минути.

Оставете тарта да се охлади до достигането на стайна температура.

Междувременно смесете продуктите за салсата. Поръсете с нея и каперсите охладения вече тарт.

Нарежете и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:
  • Зеленчуков тарт с блат от карфиол Зеленчуков тарт с блат от карфиол
  • Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
  • Шоколадов тарт с горски плодове и лешници Шоколадов тарт с горски плодове и лешници
  • Шоколадов тарт със сушени сини сливи и крем ганаш с маскарпоне Шоколадов тарт със сушени сини сливи и крем ганаш с маскарпоне
5.0/5 1 оценка

Коментари към Тарт с див лук и доматена салца с чушки

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Тарт с див лук и доматена салца с чушки
    www.framar.bg 
    на 17 November 2025 в 04:17
    Коментирайте "Тарт с див лук и доматена салца с чушки"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Зеленчуков тарт с блат от карфиол
  • Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
  • Шоколадов тарт със сушени сини сливи и крем ганаш с маскарпоне
  • Бананов тарт
  • Шоколадов тарт с горски плодове и лешници
  • Тарт татен
  • Бутер тарт с кайма, домати и кедрови ядки
  • Вегетариански тарт с тиква
  • Плодов тарт с лимонов крем
  • Тарт с цели домати и козе сирене
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
РетинобластомРетинобластом

Ретинобластом

от 16 ное 2025г.Прочети повече
ЛипосаркомЛипосарком

Липосарком

от 14 ное 2025г.Прочети повече
Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

от 14 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 16 дни, 17 часа и 13 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 26 дни, 13 часа и 26 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЕВКАЛИПТ таблетки за смучене 3 мг * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 18:18:58

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: Десислава Младенова от 14 ное 2025г. в 17:37:56

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:45:01

АЗАКС таблетки 500 мг * 3 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:44:21

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: Алекс от 14 ное 2025г. в 16:42:37
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival