Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тарт с див лук и доматена салца с чушки

Тарт с див лук и доматена салца с чушки

от 18 фев 2019г., обновено на 04 сеп 2019г.
Тарт с див лук и доматена салца с чушки - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша нарязан див лук
  • 3 цели яйца + 1 жълтък
  • 3/4 чаена чаша сметана
  • за тестото:
  • 1 1/3 чаена чаша брашно
  • 125 грама студено масло, нарязано на кубчета
  • 1 яйце

за салсата:

  • 1 малка червена камба, нарязана на ситно
  • 1/4 чаена чаша сушени домати, нарязани на тънки ивици
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 чаени лъжици винен оцет
  • 2 супени лъжици каперси

Начин на приготвяне:

Пригответе блата, като брашното и маслото смелите в кухненски робот, за да се получат трохи. Добавете яйцето и 1 супена лъжица студена вода, както и половин лъжичка сол. Пулсирайте няколко пъти, за да се оформи топка.

Прехвърлете тестото в торбичка или увийте във фолио и охладете за 20 минути.

Намазнете правоъгълна тавичка с отлепящи се тави (използвайте друга форма по желание) и застелете с хартия.

Разстелете в нея тестото и надупчете с вилица, след което отново охладете за 20 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса, а върху тестото поставете лист пергаментова хартия, в нея изсипете суров ориз. Печете за 15 минути, след което махнете хартията със зрънцата и допечете за още 5-8 минути, докато блата стане хрупкав и златист.

Намалете температурата на фурната на 170 градуса.

Разпръснете нарязания див лук върху блата.

Разбийте яйцата + жълтъка, добавете сметаната и подправете на вкус. Излейте сместа върху лука и печете за 20-25 минути.

Оставете тарта да се охлади до достигането на стайна температура.

Междувременно смесете продуктите за салсата. Поръсете с нея и каперсите охладения вече тарт.

Нарежете и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:
  • Царевичен тарт с домати и чедър Царевичен тарт с домати и чедър
  • Шоколадов тарт с горски плодове и лешници Шоколадов тарт с горски плодове и лешници
  • Шоколадова тарта с ягоди и банани Шоколадова тарта с ягоди и банани
  • Яйчен тарт с шунка, лук и кашкавал Яйчен тарт с шунка, лук и кашкавал
5.0/5 1 оценка

Коментари към Тарт с див лук и доматена салца с чушки

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Тарт с див лук и доматена салца с чушки
    www.framar.bg 
    на 02 October 2025 в 21:46
    Коментирайте "Тарт с див лук и доматена салца с чушки"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Царевичен тарт с домати и чедър
  • Шоколадов тарт с горски плодове и лешници
  • Тарт татен
  • Вегетариански тарт с тиква
  • Плодов тарт с лимонов крем
  • Тарт със спанак, пармезан и рикота
  • Шоколадова тарта с ягоди и банани
  • Доматен тарт с моцарела, прошуто и рукола
  • Яйчен тарт с шунка, лук и кашкавал
  • Зеленчуков тарт с блат от карфиол
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
За колко време минава синина под окото и за какво да внимавамеЗа колко време минава синина под окото и за какво да внимаваме

За колко време минава синина под окото и за какво да внимаваме

от 02 окт 2025г.Прочети повече
Изкуствен интелект открива лезии, причиняващи епилепсия при децаИзкуствен интелект открива лезии, причиняващи епилепсия при деца

Изкуствен интелект открива лезии, причиняващи епилепсия при деца

от 02 окт 2025г.Прочети повече
Инхалации с хепарин помагат на пациенти с COVID-19 или пневмонияИнхалации с хепарин помагат на пациенти с COVID-19 или пневмония

Инхалации с хепарин помагат на пациенти с COVID-19 или пневмония

от 02 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 6 дни, 4 часа и 43 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 15 дни, 7 часа и 43 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от липсата на вода?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НОРДЕЙД ВИТАМИН C + АЦЕРОЛА орален спрей 30 мл

МАГНАЛАБС МАГНАБИОТИК МЕТА капсули * 30

ВИТАМИН D3 капсули 1000 IU * 180 НАТУРАЛ ФАКТОРС

САНТЕ ХЕПИНЕС ДУШ ГЕЛ С ПОРТОКАЛ И МАНГО 200 мл

МАСТИХА капсули * 90

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

М-М-RVAXPRO (ваксина морбили, паротит, рубеола) прах и разтворител за инжекционна суспензия в предварително напълнена спринцовка

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 17:33:15

ВИТАМИН С таблетки 100 мг * 80 АКТАВИС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 17:28:21

СИНУЛАН ФОРТЕ таблетки * 30 ВАЛМАРК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 17:27:22

ТЕСТ ЗА РАННА БРЕМЕННОСТ ПРЕСТО

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 17:27:09

ДУЗОФАРМ таблетки 50 мг * 30 СОФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 17:26:07
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival