Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тарт с див лук и доматена салса с чушки

Тарт с див лук и доматена салса с чушки

Тарт с див лук и доматена салса с чушки - изображение

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша нарязан див лук
  • 3 цели яйца + 1 жълтък
  • 3/4 чаена чаша сметана
  • за тестото:
  • 1 1/3 чаена чаша брашно
  • 125 грама студено масло, нарязано на кубчета
  • 1 яйце

за салсата:

  • 1 малка червена камба, нарязана на ситно
  • 1/4 чаена чаша сушени домати, нарязани на тънки ивици
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 чаени лъжици винен оцет
  • 2 супени лъжици каперси

Начин на приготвяне:

Пригответе блата, като брашното и маслото смелите в кухненски робот, за да се получат трохи. Добавете яйцето и 1 супена лъжица студена вода, както и половин лъжичка сол. Пулсирайте няколко пъти, за да се оформи топка.

Прехвърлете тестото в торбичка или увийте във фолио и охладете за 20 минути.

Намазнете правоъгълна тавичка с отлепящи се тави (използвайте друга форма по желание) и застелете с хартия.

Разстелете в нея тестото и надупчете с вилица, след което отново охладете за 20 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса, а върху тестото поставете лист пергаментова хартия, в нея изсипете суров ориз. Печете за 15 минути, след което махнете хартията със зрънцата и допечете за още 5-8 минути, докато блата стане хрупкав и златист.

Намалете температурата на фурната на 170 градуса.

Разпръснете нарязания див лук върху блата.

Разбийте яйцата + жълтъка, добавете сметаната и подправете на вкус. Излейте сместа върху лука и печете за 20-25 минути.

Оставете тарта да се охлади до достигането на стайна температура.

Междувременно смесете продуктите за салсата. Поръсете с нея и каперсите охладения вече тарт.

Нарежете и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАлт. медицинаСнимкиБотаникаИсторияЛайфстайлДиетиХранене при...