Тарт с маслини, домати и лук
Необходими продукти:
- 200 грама маслено тесто
- 2 глави лук
- 2 домата, обелени и нарязани ситно
- 200 грама нарязани маслини
- 1 чаена лъжичка ситно нарязан риган
- 1/2 чаена лъжичка босилек
- 3 чаени лъжички зехтин
- сол, черен пипер, червен пипер
- 1 чаена лъжичка доматено пюре
- 1 чаена лъжичка горчица
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса, пригответе форма за пай и разстелете тестото. С длани притиснете тестото, така че да приеме формата на съда и отстранете краищата.
В тиган загрейте зехтина и запържете нарязания лук, домати и риган. Прибавете сол, черен пипер и червен пипер според вкуса ви. Сложете пюрето, горчицата и разбъркайте.
Подправете с босилека и задушете за 5 минути. Охладете сместа и я разпределете в тавичката. Поръсете с маслините и запечете за 30 минути. Охладете, разрежете зеленчуковия тарт и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bocadosdecielo.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лимонов тарт без печене
- Плодов тарт с лимонов крем
- Тарт с боровинки и козе сирене
- Тарт с бутер тесто и плънка с праз
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Тарт татен
- Бутер тарт с кайма, домати и кедрови ядки
- Вегетариански тарт с тиква
- Тарт с цели домати и козе сирене
- Тарт с макарони
Коментари към Тарт с маслини, домати и лук