Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тарт с маслини, домати и лук

Тарт с маслини, домати и лук

Тарт с маслини, домати и лук - изображение

Необходими продукти:


  • 200 грама маслено тесто
  • 2 глави лук
  • 2 домата, обелени и нарязани ситно
  • 200 грама нарязани маслини
  • 1 чаена лъжичка ситно нарязан риган
  • 1/2 чаена лъжичка босилек
  • 3 чаени лъжички зехтин
  • сол, черен пипер, червен пипер
  • 1 чаена лъжичка доматено пюре
  • 1 чаена лъжичка горчица


Начин на приготвяне:


Загрейте фурната на 190 градуса, пригответе форма за пай и разстелете тестото. С длани притиснете тестото, така че да приеме формата на съда и отстранете краищата.

В тиган загрейте зехтина и запържете нарязания лук, домати и риган. Прибавете сол, черен пипер и червен пипер според вкуса ви. Сложете пюрето, горчицата и разбъркайте.

Подправете с босилека и задушете за 5 минути. Охладете сместа и я разпределете в тавичката. Поръсете с маслините и запечете за 30 минути. Охладете, разрежете зеленчуковия тарт и поднесете.

тарт с маслини, домати и лук

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: bocadosdecielo.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияАлтернативна медицинаНовиниБотаникаЛайфстайл