Тарт с маслини, домати и лук

Необходими продукти:
- 200 грама маслено тесто
- 2 глави лук
- 2 домата, обелени и нарязани ситно
- 200 грама нарязани маслини
- 1 чаена лъжичка ситно нарязан риган
- 1/2 чаена лъжичка босилек
- 3 чаени лъжички зехтин
- сол, черен пипер, червен пипер
- 1 чаена лъжичка доматено пюре
- 1 чаена лъжичка горчица
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса, пригответе форма за пай и разстелете тестото. С длани притиснете тестото, така че да приеме формата на съда и отстранете краищата.
В тиган загрейте зехтина и запържете нарязания лук, домати и риган. Прибавете сол, черен пипер и червен пипер според вкуса ви. Сложете пюрето, горчицата и разбъркайте.
Подправете с босилека и задушете за 5 минути. Охладете сместа и я разпределете в тавичката. Поръсете с маслините и запечете за 30 минути. Охладете, разрежете зеленчуковия тарт и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bocadosdecielo.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Царевичен тарт с домати и чедър
- Тарт татен
- Шоколадова тарта с ягоди и банани
- Веган шоколадов тарт с лешници и горски плодове
- Лучен тарт с мащерка
- Шоколадов тарт с горски плодове и лешници
- Бадемов бисквитен тарт с плодове
- Вегетариански тарт с тиква
- Плодов тарт с лимонов крем
- Тарт със спанак, пармезан и рикота
Коментари към Тарт с маслини, домати и лук