Домашни бисквити с три съставки
Необходими продукти:
- 125 грама меко масло
- 55 грама захар
- 180 грама брашно
Начин на приготвяне:
С миксер разбъркайте маслото със захарта до получаването на крем, в който няма кристалчета захар. Пресейте брашното и омесете меко тесто.
Разточете го с дебелина около 1,5 сантиметра върху набрашнен лист пекарска хартия и нарежете правоъгълни бисквитки. Направете дупки върху тях с помощта на клечка за зъби. Поръсете с малко захар на кристали.
Приберете да се охладят за 20 минути в хладилник.
Пред това време включете фурната да се загрява на 190 градуса.
Опечете бисквитите за 15-20 минути докато станат златисти, но не и да покафенеят!
Извадете от тавата и оставете да се охладят върху хладна повърхност.
Бисквитите може да консумирате до 2 седмици, прибрани в херметически затворен съд, а също така може да ги използвате в различни сладкиши.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Канелени сладки с мед
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бисквити с брашно от нахут, овесени ядки и банан
Коментари към Домашни бисквити с три съставки