Кифлички със сирене
Необходими продукти за тестото:
5 сурови яйца
120 грама масло
350 грама брашно
200 грама кефир
150 грама сирене
0,5 ч. л. сода бикарбонат
мащерка, сусам
За плънката:
2 сварени яйца
1 голяма (или 2 малки) чушка
100 грама сирене
30-50 грама копър
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете копъра и чушката, яйцата за плънката сварете, оставете маслото да омекне.
Суровите яйца разделете на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците с щипка сол с помощта на миксер. В отделен съд смесете разбитите до бяло жълтъци, кефира със содата, размекнатото масло, настърганото сирене и брашното. Посолете на вкус, но имайте предвид, че сиренето е солено. Добавете мащерката и сусама (по 0,5-1 ч. л.). Внимателно прибавете белтъците. Тестото трябва да бъде гъсто, но не течно. Може да добавите още малко брашно, за да сгъстите, ако е необходимо.
Плънката направете като смесите сиренето, сварените яйца (нарязани на кубчета или настъргани на едро ренде), чушката (нарязана на ивици) и нарязания на ситно копър. Не солете, солеността на сиренето е достатъчна.
Вземете формички за мъфини, подмажете ги с масло и редувайте: слой тесто, слой плънка и отново тесто. Може да направите един кекс, вместо да използвате отделни формички. В този случай, пластовете може да са няколко, но задължително последният трябва да бъде от тесто. Най-отгоре поръсете със сусам.
Фурната да бъде загрята до 180 градуса. Пече се до готовност, (която може да проверявате с помощта на клечка за зъби): ако направите малки кифлички (кексчета) - 20-25 минути, за по-големи са необходими около 35-40 минути.
Поднесете топли!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Вина и сирена - кое с какво?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Кифлички със сирене