Кифлички със сирене

Необходими продукти за тестото:
5 сурови яйца
120 грама масло
350 грама брашно
200 грама кефир
150 грама сирене
0,5 ч. л. сода бикарбонат
мащерка, сусам
За плънката:
2 сварени яйца
1 голяма (или 2 малки) чушка
100 грама сирене
30-50 грама копър
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете копъра и чушката, яйцата за плънката сварете, оставете маслото да омекне.
Суровите яйца разделете на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците с щипка сол с помощта на миксер. В отделен съд смесете разбитите до бяло жълтъци, кефира със содата, размекнатото масло, настърганото сирене и брашното. Посолете на вкус, но имайте предвид, че сиренето е солено. Добавете мащерката и сусама (по 0,5-1 ч. л.). Внимателно прибавете белтъците. Тестото трябва да бъде гъсто, но не течно. Може да добавите още малко брашно, за да сгъстите, ако е необходимо.
Плънката направете като смесите сиренето, сварените яйца (нарязани на кубчета или настъргани на едро ренде), чушката (нарязана на ивици) и нарязания на ситно копър. Не солете, солеността на сиренето е достатъчна.
Вземете формички за мъфини, подмажете ги с масло и редувайте: слой тесто, слой плънка и отново тесто. Може да направите един кекс, вместо да използвате отделни формички. В този случай, пластовете може да са няколко, но задължително последният трябва да бъде от тесто. Най-отгоре поръсете със сусам.
Фурната да бъде загрята до 180 градуса. Пече се до готовност, (която може да проверявате с помощта на клечка за зъби): ако направите малки кифлички (кексчета) - 20-25 минути, за по-големи са необходими около 35-40 минути.
Поднесете топли!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бързи питки без месене
- Хрупкави домашни солети
- Тутманик
- Солени пръчици
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Шоколадови палачинки
- Захарни бутер кифлички
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
Коментари към Кифлички със сирене