Кето енчиладас с пилешко и тиквички
Намаляването на въглехидратите не означава, че трябва да се лишите от всичките си любими храни. Опитайте тази кето версия на пилешка енчиладас, като замените тортилите с тиквички, които са нискокалорични и съдържат полезни микроелементи, като калий.
Необходими продукти:
- 8-9 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици бяло брашно
- 1 супена лъжици чили на прах
- 230 грама доматен сос
- 1 и 1/2 чаша вода
- 1/2 чаена лъжичка млян кимион
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка лук на прах
- морска сол и млян черен пипер на вкус
- 4 средно големи тиквички
- 2 пилешки филета
- 1/2 чаша сирене чедър, настъргано
- 1/4 чаша пресен кориандър
- кокосово масло
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте 5-6 супени лъжици зехтин в голям тиган на средно силен огън. Запържете брашното и чилито на прах, като бъркате непрекъснато, докато леко покафенеят. Изсипете доматения сос, водата, кимиона, 1/2 чаена лъжичка чесън на прах, лук на прах и сол на вкус. Намалете котлона, за да къкри, и продължете да бъркате, докато сосът леко се сгъсти (около 5-7 минути), след което свалете от котлона.
Овкусете нарязаното на малки парчета пилешко месо с 1/2 чаена лъжичка чесън на прах, сол и черен пипер.
Загрейте 2-3 супени лъжици зехтин в друг голям тиган на средно силен огън и запържете пилешкото месо. Намазнете тавичка с кокосово масло.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Нарежете тиквичките на тънко по дължина. Завийте ги, като оформите кръг, в който да добавите пилешкото месо. Подредете в тавичката и гарнирайте с доматения сос. Поръсете със сирене чедър и запечете за 14 минути или до готовност. Гарнирайте с пресен кориандър и сервирайте.
Приятен апетит!
livestrong.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Кето енчиладас с пилешко и тиквички