Как да съхраняваме печурките - част 2
Печурките са гъбите, които най-често присъстват на трапезата ни, затова е важно да знаем как да ги съхраняваме свежи и вкусни по-дълго време.
Да видим какви начините за това.
Сварени и замразени
Ако съхранявате печурките замразени, но предварително сварени, то годността им се увеличава до 6 месеца. Технологията е следната:
- почиствате и измивате под течаща вода;
- нарязвате на парчета;
- слагате в тенджера с вряща леко подсолена вода и варите в продължение на 10 минути;
- отцедете течността с гевгир;
- подредете внимателно гъбите върху хартия, която да поеме течността;
- когато изсъхнат напълно, приберете гъбите в найлонови пакети или в подходящи съдове;
- замразете.
Изпържени и замразени
Шест месеца е трайността и на така приготвените за съхранение печурки.
Технологията в стъпки:
- почистете и измийте гъбите;
- изсипете ги в тиган и налейте малко олио;
- изпържете ги до изпаряване на течността;
- щом бъдат готови, извадете върху хартия, тя ще попие мазнината;
- опаковайте и замразете.
Сушени
Изсушаването също е начин за дълго запазване на свежестта на любимите печурки, които след това се слагат в чувалчета от плат и се прибират на сухо прохладно и добре проветриво място.
По този начин може да ги използвате спокойно в рамките на следващата една година.
Мариновани
Съхранете гъбите в предпочитана от вас марината. Има най-различни рецепти за такива сосове, общото между които е това, че преди затварянето на буркана (стъклен и стерилизиран), задължително се налива оцет.
След това приберете печурките в хладилник или изба, където остават годни за употреба в течение на година.
Източник: hozsovety.ru
Снимки: vkusnyblog.ru; foodmaster.info; livejournal.com; nakyhne.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Свинско с гъби в сметана
- Зимна припънка, Зимненка
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Как да съхраняваме печурките - част 2