Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Гъби в кашкавален сос

Гъби в кашкавален сос

Гъби в кашкавален сос - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама едри печурки
  • 120 грама кашкавал
  • 120 грама заквасена сметана с 20% масленост
  • подправки на вкус

гъби


Начин на приготвяне:

Нарежете печурките на плочки със средна дебелина, като не отделяте шапките от крачетата преди това.

гъби

Кашкавала настържете с помощта на едро ренде.

кашкавал

Изпържете гъбите до златисто (около 10-12 минути), след това добавете сметаната и бъркайте до изпаряване на течността.

сметана

Тогава изсипете кашкавала в съда при печурките и разбъркайте енергично, за да може той да се разтопи.

кашкавал

Щом сосът придобие еднородна консистенция и покрие гъбите, ястието е готово.

Пресипете го в чиния и сервирайте.

печурки

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda-21veka.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиБотаникаЛюбопитноХрани и ястияСнимкиНовиниСъставкиДиетиЛайфстайлПроизводителиПсихологияКлинични пътекиЗдравни съветиИсторияАлт. медицина