Гъби в кашкавален сос
Необходими продукти:
- 300 грама едри печурки
- 120 грама кашкавал
- 120 грама заквасена сметана с 20% масленост
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете печурките на плочки със средна дебелина, като не отделяте шапките от крачетата преди това.
Кашкавала настържете с помощта на едро ренде.
Изпържете гъбите до златисто (около 10-12 минути), след това добавете сметаната и бъркайте до изпаряване на течността.
Тогава изсипете кашкавала в съда при печурките и разбъркайте енергично, за да може той да се разтопи.
Щом сосът придобие еднородна консистенция и покрие гъбите, ястието е готово.
Пресипете го в чиния и сервирайте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda-21veka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Зимна припънка, Зимненка
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Гъби в кашкавален сос