Гъби в кашкавален сос
Необходими продукти:
- 300 грама едри печурки
- 120 грама кашкавал
- 120 грама заквасена сметана с 20% масленост
- подправки на вкус

Начин на приготвяне:
Нарежете печурките на плочки със средна дебелина, като не отделяте шапките от крачетата преди това.

Кашкавала настържете с помощта на едро ренде.

Изпържете гъбите до златисто (около 10-12 минути), след това добавете сметаната и бъркайте до изпаряване на течността.

Тогава изсипете кашкавала в съда при печурките и разбъркайте енергично, за да може той да се разтопи.

Щом сосът придобие еднородна консистенция и покрие гъбите, ястието е готово.
Пресипете го в чиния и сервирайте.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda-21veka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Полската сърнела
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
Коментари към Гъби в кашкавален сос