Кавърма

Необходими продукти:
- 1 килограм свинско месо, нарязано на кубчета
- 2 стръка праз
- 1 супена лъжица масло
- 2 супени лъжици доматено пюре или сос
- 2 моркова
- две глави лук
- 1 супена лъжица червен пипер
- 1 чаена чаша бяло или червено вино
- 2 дафинови листа
- щипка черен пипер
- няколко стръка магданоз
- 1 люта чушка
Начин на приготвяне:
Смесете виното, доматения сок, подправете в черния, червения пипер и сложете нарязаното месо в купа. След два часа го запържете в горещо масло, добавете нарязани на шайби моркови, праз и налейте 250 милилитра вода. Подправете ястието с люта чушка, дафинов лист, сол на вкус и оставете да ври на слаб огън. След готовност поднесете топло, гарнирано с варени картофи или бял ориз и поръсете с магданоз.
Добър апетит!
Източник: findbgfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с гъби
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
Коментари към Кавърма