Кавърма
![Кавърма - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/43142861-curry-de-pollo-tikka-masala-con-arroz-basmati-en-cuenco-decorado.jpg)
Необходими продукти:
- 1 килограм свинско месо, нарязано на кубчета
- 2 стръка праз
- 1 супена лъжица масло
- 2 супени лъжици доматено пюре или сос
- 2 моркова
- две глави лук
- 1 супена лъжица червен пипер
- 1 чаена чаша бяло или червено вино
- 2 дафинови листа
- щипка черен пипер
- няколко стръка магданоз
- 1 люта чушка
Начин на приготвяне:
Смесете виното, доматения сок, подправете в черния, червения пипер и сложете нарязаното месо в купа. След два часа го запържете в горещо масло, добавете нарязани на шайби моркови, праз и налейте 250 милилитра вода. Подправете ястието с люта чушка, дафинов лист, сол на вкус и оставете да ври на слаб огън. След готовност поднесете топло, гарнирано с варени картофи или бял ориз и поръсете с магданоз.
Добър апетит!
Източник: findbgfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с гъби в сметана
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с гъби
- Свинска супа с ориз
Коментари към Кавърма