Италианска балсамова салата с пилешко месо
Необходими продукти:
за пилето
- 2 пилешки филета
- 2 скилидки чесън
- 2 чаени лъжички горчица
- 2 чаени лъжички мед
- сол и черен пипер на вкус
- щипка чили
- 2-3 супени лъжици балсамов оцет
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- щипка кафява захар
за салатата
- 100 грама настъргано цвекло
- 50 грама къпини
- няколко парченца авокадо
- 1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
- 200 грама спанак или рукола
- 50 грама бейби моцарела
за дресинга:
- 1 чаена лъжичка мед
- 1 чаена лъжичка горчица
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- щипка сол
- няколко стръка пресен розмарин
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите за пилешкото, натопете филетата в тях и ги оставете в маринатата за един час. Изпечете на скара и завийте във фолио. В купа смесете цвеклото, къпините, лука, листата спанак или рукола, аранжирайте с парченца авокадо и бейби моцарела.
Добавете изпеченото месо. Миксирайте продуктите за дресинга, разбъркайте и подправете салатата. Поднесете и се насладете!
Добър апетит!
Източник: www.twopurplefigs.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Италианска балсамова салата с пилешко месо