Италианска балсамова салата с пилешко месо
Необходими продукти:
за пилето
- 2 пилешки филета
- 2 скилидки чесън
- 2 чаени лъжички горчица
- 2 чаени лъжички мед
- сол и черен пипер на вкус
- щипка чили
- 2-3 супени лъжици балсамов оцет
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- щипка кафява захар
за салатата
- 100 грама настъргано цвекло
- 50 грама къпини
- няколко парченца авокадо
- 1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
- 200 грама спанак или рукола
- 50 грама бейби моцарела
за дресинга:
- 1 чаена лъжичка мед
- 1 чаена лъжичка горчица
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- щипка сол
- няколко стръка пресен розмарин
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите за пилешкото, натопете филетата в тях и ги оставете в маринатата за един час. Изпечете на скара и завийте във фолио. В купа смесете цвеклото, къпините, лука, листата спанак или рукола, аранжирайте с парченца авокадо и бейби моцарела.
Добавете изпеченото месо. Миксирайте продуктите за дресинга, разбъркайте и подправете салатата. Поднесете и се насладете!
Добър апетит!
Източник: www.twopurplefigs.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
ЛЕНЕНО СЕМЕ 500 г СТЕЛ АРГО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
Коментари към Италианска балсамова салата с пилешко месо