Салата с пилешко, гъби, моркови и сметана
Необходими продукти:
- 3 моркова
- 200-300 грама сварено пилешко месо
- 200 грама заквасена сметана
- 150 грама мариновани печурки
- 4 стръка нарязан пресен магданоз
- 2 скилидки чесън
- сол, черен пипер
- няколко стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Обелете и настържете морковите. Пригответе си квадратна формичка, с помощта на която да оформите салатата и сложете половината от морковите. Сметаната смесете с нарязаните копър, магданоз, чесън и подправете със сол и черен пипер.
Охладете получената смес. Сипете част от нея върху морковите, добавете нарязаните ситно мариновани гъби, а след това и пилешкото месо. Разпределете останалата сметана и покрийте с другата половина от морковите.
Украсете със стръкчета пресен магданоз и нарязани фино моркови, свити като розички. Охладете салатата за час и внимателно премахнете формата. Поднесете салатата с напитка по избор и й се насладете.
Бон Апети!
Източник: it.geniuscook.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Чипс от моркови на фурна
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
Коментари към Салата с пилешко, гъби, моркови и сметана