Салата с гриловано пилешко, рукола и смокини с ядков сос
Необходими продукти за две порции:
- 100 грама прясна рукола
- 400 грама пилешки гърди
- сок от половин лимон
- сол и черен пипер
- зехтин и сок от лимон на вкус
- 50 грама пресни смокини
за соса
- 100 грама сурово кашу
- 100 грама кисело мляко
- 50 милилитра вода
- сол, черен пипер
- 1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Сложете месото в купа и го подправете със сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин. Загрейте скара или грил тиган и го запечете и от двете страни.
Охладете месото, в две чинии разпределете руколата и украсете с нарязани смокини. Нарежете месото фино и го разпределете върху зеленината.
В блендер сложете ядките, добавете водата и разбийте до еднородност. Прибавете киселото мляко, солта, пипера и чесновата скилидка. Разбийте още веднъж и гарнирайте салатата с получения сос. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Салата с гриловано пилешко, рукола и смокини с ядков сос