Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Ирландска яхния с агнешко, картофи и ечемик

Ирландска яхния с агнешко, картофи и ечемик

Ирландска яхния с агнешко, картофи и ечемик - изображение

Необходими продукти:

  • 1 1/2 супени лъжици зехтин
  • 800 грама агнешко филе, нарязано на парченца
  • по 2 броя лук, моркови и стръка целина, нарязани на 3 сантиметрови резени
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • 1 супена лъжица сос Уорчестър
  • 1/2 чаена чаша ечемик
  • 2 дафинови листа
  • 1 стрък розмарин
  • 1 литър телешки бульон
  • 500 грама нарязани на кръгчета обелени картофи
  • 100 грама масло

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в голяма тенджера и запържете агнешкото на две партиди, за около 3 минути от всяка страна. Извадете в чиния и оставете настрана.

В същия съд запържете зеленчуците за около 4-5 минути, докато покафенеят. Разбъркайте брашното и добавете захарта и соса Уорчестър, ечемика, подправките и бульона.

Оставете да заври, след което намалете температурата, нека къкри 10 минути, докато течността започне да се редуцира.

Върнете месото в тенджерата и подправете със сол и пипер.

Прехвърлете ястието в тава, покрийте я с кухненска хартия, а отгоре сложете фолио или капак. Гответе за 1 1/2 часа на 150 градуса.

Междувременно намажете картофите с маслото и ги подредете в 12 купчинки, сложете ги върху хартия за печене в тава и ги запечете във фурната в последните 30 минути от готвенето на яхнията.

Когато мине посоченото време, увеличете градусите на 250, свалете фолиото и печете за още 20 минути, до готовност на месото и докато картофите станат златисти.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиАлт. медицинаДиетиЛюбопитноБотаникаНовиниЛечения