Запечено сирене с чушки, домати и кайма
Необходими продукти:
- 3 чаени чаши настъргано сирене
- 50 грама настърган пармезан
- 50 грама настъргана моцарела
- 250 грама овкусена кайма
- сол, черен пипер, лют червен пипер
- нарязан пресен босилек на поръсване
- 100 грама домати, може и чери
- няколко мариновани червени чушки
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
В тиган сгорещете зехтин и запържете каймата. Добавете сол, черен пипер и лют червен пипер. Охладете и комбинирайте с настърганата моцарела и пармезан.

Разбъркайте и добавете сиренето. Оставете настрана. Задушете чушките, доматите и подправете с оцет. Разбъркайте и пригответе огнеупорни купи за печене.
Разпределете част от зеленчуковата смес във всяка купичка и прибавете сместа от сирената и каймата. Отгоре гарнирайте с част от доматите и чушките.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Охладете, поръсете с нарязан ситно босилек и поднесете.

Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.mantitlement.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Рецепти за сирене пане
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
Коментари към Запечено сирене с чушки, домати и кайма