Лучена пица с кайма и крема сирене

Необходими продукти:
- 200 грама брашно
- 7 грама суха мая
- 10 грама сол
- щипка захар
- 2 супени лъжици зехтин
- една чаена чаша топла вода
за плънката
- 3 глави лук
- 300 грама овкусена кайма
- сушена чубрица
- 1-2 супени лъжици топено сирене за мазане
- 1 скилидка чесън, нарязана ситно
- 150-200 грама настърган кашкавал
- 1 чаена лъжица масло
Начин на приготвяне:
В купа сложете сухите съставки, налейте водата и зехтина. Направете тесто, изчакайте да втаса и разточете блат.
Сложете го в тава, застлана с лист пергамент и го намажете с крема сирене, поръсете с чубрица и оставете настрана. Загрейте масло, запържете първо лука, нарязан на полумесеци, отцедете и го охладете.
Гарнирайте блата с него и запържете каймата. Прибавете и нея, след като изстине. Добавете нарязаната скилидка чесън, поръсете с кашкавал и изпечете пицата в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: deliciousshots.blogspot.es
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЛайфстайл- Рецептата за гуакамоле на бучки на Джак Уайт
- Момиче печели безплатна пица за година и се провъзгласява за "Кралицата на пиците"
- Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка?
- Спрете сълзенето на очите, докато режете лук, със сол
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА