Запечено сирене Бри с шунка в хлебна коричка

Необходими продукти:
280 грама брашно
50 грама захар
7 грама суха мая
1 чаена лъжица сол
80 милилитра топло мляко
5 яйца
190 грама размекнато масло
250 грама сирене бри
220 грама шунка (може бекон)
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесете брашното със солта, захарта, маята и налейте прясното мляко. След това чукнете 3 от яйцата и направете тесто. Месете го в продължение на 5-7 минути, след това добавете размекнатото масло и омесете още веднъж.
Готовото тесто увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника за минимум 6 часа. Разделете го на две части, като едната да бъде по-голяма от другата.
Застелете формата, която ще използвате за печене, с пергамент или намажете с масло.
По-голямата част от тестото разпределете в съда, като покриете и стените му.
Сложете половината от шунката върху тестото, а върху нея - сиренето (може да използвате кашкавал). Следва слой от останалата шунка и завършете подредбата с по-малката част от тестото, което сте разточили според размера на формата.
Останалите 2 яйца разбийте леко. С едното намажете повърхността и приберете в хладилника за 30 минути.
Когато извадите "сандвича", намажете го отново с другото яйце и оставете да престои 1 час на стайна температура.
Изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на 20-25 минути.
Добър апетит!
Снимка: kalabasa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- 22 интересни факта за хляба
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Запечено сирене Бри с шунка в хлебна коричка