Запеканка от просо и леща със зеленчуци

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша просо
- 1/2 чаена чаша леща (зелена)
- 1 глава кромид лук
- 2 чаени лъжици настърган джинджифил (пресен)
- 1/2 чаена лъжица куркума
- 1 чаена лъжица кимион (смлян)
- 2 супени лъжици растително олио
- 1 морков
- 2 домата
- 1/2 чаена лъжица черен пипер (смлян)
- 2 супени лъжици сусамови семена
- 1 чаена лъжица смлян сладък червен пипер
- 1 чаена лъжица магданоз (сушен)
- 1 чаена лъжица кимион (семена)
Начин на приготвяне:
Измийте лещата и я оставете да престои във вода 10 часа.
Просото също измийте и сложете във вода, но само за 10 минути.
Пригответе на пара лещата.
Просото сварете на водна баня за 15 минути, като съотношението му с вода да бъде 1:2.
Следва направата на соса.
Сгорещете 1 супена лъжица олио в тиган и в него изпържете сухите подправки за минута.
Добавете моркова, лука и джинджифила.
Две минути по-късно при тях изсипете доматите и сусамовите семена.
Смесете продуктите в подходящ съд, изсипете лещата и просото, затворете с капак.
Поставете за 20 минути във фурната при температура от 190 градуса.
Готовото ястие поднесете горещо.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ORACLE МИКС ЗА СИЛАТА НА УМА 200 г
ЛЮКСЕОЛ ФОРМУЛА ЗА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ОБЕМ НА КОСАТА капсули * 30
ОСТРОВИТ БРАШНО ОТ ПРОСО 1000 г
ЛЮКСЕОЛ ЗА ЕСТЕСТВЕН РАСТЕЖ НА КОСАТА капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на просо
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Просо
- Седемдневно отслабване с просо (плюс рецепти за ястията)
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Супа от леща със спанак
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Гарнитура от леща с лук и домати
Коментари към Запеканка от просо и леща със зеленчуци