Запеканка от просо и леща със зеленчуци
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша просо
- 1/2 чаена чаша леща (зелена)
- 1 глава кромид лук
- 2 чаени лъжици настърган джинджифил (пресен)
- 1/2 чаена лъжица куркума
- 1 чаена лъжица кимион (смлян)
- 2 супени лъжици растително олио
- 1 морков
- 2 домата
- 1/2 чаена лъжица черен пипер (смлян)
- 2 супени лъжици сусамови семена
- 1 чаена лъжица смлян сладък червен пипер
- 1 чаена лъжица магданоз (сушен)
- 1 чаена лъжица кимион (семена)
Начин на приготвяне:
Измийте лещата и я оставете да престои във вода 10 часа.

Просото също измийте и сложете във вода, но само за 10 минути.

Пригответе на пара лещата.

Просото сварете на водна баня за 15 минути, като съотношението му с вода да бъде 1:2.

Следва направата на соса.

Сгорещете 1 супена лъжица олио в тиган и в него изпържете сухите подправки за минута.

Добавете моркова, лука и джинджифила.

Две минути по-късно при тях изсипете доматите и сусамовите семена.

Смесете продуктите в подходящ съд, изсипете лещата и просото, затворете с капак.

Поставете за 20 минути във фурната при температура от 190 градуса.

Готовото ястие поднесете горещо.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
ПРОМООСТРОВИТ БРАШНО ОТ ПРОСО 1000 г
ЛЮКСЕОЛ ЗА ЕСТЕСТВЕН РАСТЕЖ НА КОСАТА капсули * 30
АЛКЕМИЛА K - HAIR ШАМПОАН ЗА КЪДРАВА КОСА ЛЕНЕНО СЕМЕ 250 мл
ДАРОВИТА БЕЛЕНО ПРОСО 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на просо
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Просо
- Каша от червена леща с джинджифил и чесън
- Седемдневно отслабване с просо (плюс рецепти за ястията)
- Бобови култури
- Запеканка от червена леща с яйца и сусам
Коментари към Запеканка от просо и леща със зеленчуци