Запеканка от просо и леща със зеленчуци
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша просо
- 1/2 чаена чаша леща (зелена)
- 1 глава кромид лук
- 2 чаени лъжици настърган джинджифил (пресен)
- 1/2 чаена лъжица куркума
- 1 чаена лъжица кимион (смлян)
- 2 супени лъжици растително олио
- 1 морков
- 2 домата
- 1/2 чаена лъжица черен пипер (смлян)
- 2 супени лъжици сусамови семена
- 1 чаена лъжица смлян сладък червен пипер
- 1 чаена лъжица магданоз (сушен)
- 1 чаена лъжица кимион (семена)
Начин на приготвяне:
Измийте лещата и я оставете да престои във вода 10 часа.
Просото също измийте и сложете във вода, но само за 10 минути.
Пригответе на пара лещата.
Просото сварете на водна баня за 15 минути, като съотношението му с вода да бъде 1:2.
Следва направата на соса.
Сгорещете 1 супена лъжица олио в тиган и в него изпържете сухите подправки за минута.
Добавете моркова, лука и джинджифила.
Две минути по-късно при тях изсипете доматите и сусамовите семена.
Смесете продуктите в подходящ съд, изсипете лещата и просото, затворете с капак.
Поставете за 20 минути във фурната при температура от 190 градуса.
Готовото ястие поднесете горещо.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС DRUIDESS МИКС ЗА ЖЕНАТА 200 г
ВИТАЛ КОНЦЕПТ БИО КУРКУМА капсули * 90
СПЕЛТА ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА КЪРМЕНЕ ЛУНА
Безплатна доставка за България!АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ORACLE МИКС ЗА СИЛАТА НА УМА 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на просо
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Яхния с коприва и леща
- Седемдневно отслабване с просо (плюс рецепти за ястията)
- Просо
- Бобови култури
- Леща
- Къри с червена леща, нахут и спанак
Коментари към Запеканка от просо и леща със зеленчуци