Каша от просо с тиква, мед и семена чиа

Необходими продукти:
- 50-70 грама тиква
- 100 грама просо
- 3-5 сушени кайсии
- 1 чаена лъжица семена чиа
- 200 милилитра вода
- сол и краве масло на вкус
- мед по желание
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на кубчета, сушените кайсии накиснете в топла вода за 20 минути, след което също нарежете.
Измийте просото няколко пъти под течаща вода, изсипете в подходящ съд и залейте с две чаени чаша вода (съотношение 1:2). Подсолете на вкус и поставете на среден огън. Добавете тиквата и варете до готовност на продуктите, без да затваряте с капак.
Когато кашата бъде готова, свалете я от котлона, добавете кайсии и маслото, затворете с капак и оставете да престои 20-30 минути.
Преди да поднесете, поръсете със семена чиа и подсладете с мед по желание.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: purpurno.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС DRUIDESS МИКС ЗА ЖЕНАТА 200 г
БЮТИ ПЛЮС ФОРМУЛА ЗА КОСА, КОЖА И НОКТИ таблетки * 30 VIT`ALL+
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ORACLE МИКС ЗА СИЛАТА НА УМА 200 г
КАРЛ МИНК ХЕЪР АКТИВ капсули * 60
ОСТРОВИТ БРАШНО ОТ ПРОСО 1000 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на просо
- Седемдневно отслабване с просо (плюс рецепти за ястията)
- Просо
- Срещу песъчинки, цистит и за пречистване на бъбреците и уретрата използвайте просо
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Тиква, Кюрбисия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Манастирска каша
Коментари към Каша от просо с тиква, мед и семена чиа