Крокети от просо с гъбена плънка

Необходими продукти:
2 чаени чаши просо
500 милилитра зеленчуков или месен бульон
350 грама печурки
2 глави лук
1 яйце
3 скилидки чесън
100 грама галета
олио за пържене
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете просото, измийте го старателно със студена вода няколко пъти (поне 3). Сложете на котлона, залейте с голямо количество вода, когато тя кипне, отцедете я и отново измийте зърната. Залейте ги с бульона и отново поставете съда на огъня, докато просото се развари. Трябва да се получи каша, затова, ако е необходимо, изчакайте бульонът да се изпари.
Овкусете кашата със сол и смлян черен пипер, бъркайте до получаването на смес, подобна на тесто.
Гъбите и лука нарежете на ситно. Лука задушете до златисто в олио, след това прибавете гъбите и задушете до готовност. Накрая сложете и нарязания чесън, подправете със сол и черен пипер, свалете съда от котлона.
Оформете основа от "тестото" с дебелина около 5 милиметра и диаметър от 7-8 сантиметра. В средата на пласта сложете от гъбената плънка и оформете топчета. Потопете ги в разбитото яйце, оваляйте в галетата и изпържете в нагорещено олио до образуването на златисто покритие (може да използвате фритюрник).
Готовите крокети изваждайте върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Може да поднесете със зелена салата или месо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛЕНО ПРОСО 200 г ЗДРАВНИЦА
БРАШНО ОТ ПРОСО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС DRUIDESS МИКС ЗА ЖЕНАТА 200 г
ВИВИСКАЛ ЗА ЖЕНИ ЗА РАСТЕЖ НА КОСАТА таблетки * 60
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ КОСА И НОКТИ капсули * 30
ВИВИСКАЛ ЗА ЖЕНИ ЗА РАСТЕЖ НА КОСАТА таблетки * 180
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ползи и вреди от консумацията на просо
- Гъби портобело
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Свинско с гъби в сметана
- Ливадна виолетка
- Сапунка
- Свинско със сметана и диви гъби
- Гъби с лук в доматен сос
- Пълнени калмари с гъби и ориз на фурна
- Гювечета от картофи с гъби и лук
Коментари към Крокети от просо с гъбена плънка