Крокети от просо с гъбена плънка

Необходими продукти:
2 чаени чаши просо
500 милилитра зеленчуков или месен бульон
350 грама печурки
2 глави лук
1 яйце
3 скилидки чесън
100 грама галета
олио за пържене
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете просото, измийте го старателно със студена вода няколко пъти (поне 3). Сложете на котлона, залейте с голямо количество вода, когато тя кипне, отцедете я и отново измийте зърната. Залейте ги с бульона и отново поставете съда на огъня, докато просото се развари. Трябва да се получи каша, затова, ако е необходимо, изчакайте бульонът да се изпари.
Овкусете кашата със сол и смлян черен пипер, бъркайте до получаването на смес, подобна на тесто.
Гъбите и лука нарежете на ситно. Лука задушете до златисто в олио, след това прибавете гъбите и задушете до готовност. Накрая сложете и нарязания чесън, подправете със сол и черен пипер, свалете съда от котлона.
Оформете основа от "тестото" с дебелина около 5 милиметра и диаметър от 7-8 сантиметра. В средата на пласта сложете от гъбената плънка и оформете топчета. Потопете ги в разбитото яйце, оваляйте в галетата и изпържете в нагорещено олио до образуването на златисто покритие (може да използвате фритюрник).
Готовите крокети изваждайте върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Може да поднесете със зелена салата или месо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ORACLE МИКС ЗА СИЛАТА НА УМА 200 г
КАРЛ МИНК ХЕЪР АКТИВ капсули * 60
ОСТРОВИТ БРАШНО ОТ ПРОСО 1000 г
ЛЮКСЕОЛ ФОРМУЛА ЗА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ОБЕМ НА КОСАТА капсули * 30
ПРОМОДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ КОСА И НОКТИ капсули * 30
АЛКЕМИЛА K - HAIR ШАМПОАН ЗА КЪДРАВА КОСА ЛЕНЕНО СЕМЕ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ползи и вреди от консумацията на просо
- Просо
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Свинско с гъби в сметана
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Зърнеста копринка
- Кашкавалени крокети с копър
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Седемдневно отслабване с просо (плюс рецепти за ястията)
Коментари към Крокети от просо с гъбена плънка