Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Крокети от просо с гъбена плънка

Крокети от просо с гъбена плънка

от 01 окт 2015г.
Крокети от просо с гъбена плънка - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

2 чаени чаши просо
500 милилитра зеленчуков или месен бульон
350 грама печурки
2 глави лук
1 яйце
3 скилидки чесън
100 грама галета
олио за пържене

сол и смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Почистете просото, измийте го старателно със студена вода няколко пъти (поне 3). Сложете на котлона, залейте с голямо количество вода, когато тя кипне, отцедете я и отново измийте зърната. Залейте ги с бульона и отново поставете съда на огъня, докато просото се развари. Трябва да се получи каша, затова, ако е необходимо, изчакайте бульонът да се изпари.
Овкусете кашата със сол и смлян черен пипер, бъркайте до получаването на смес, подобна на тесто.
Гъбите и лука нарежете на ситно. Лука задушете до златисто в олио, след това прибавете гъбите и задушете до готовност. Накрая сложете и нарязания чесън, подправете със сол и черен пипер, свалете съда от котлона.

Оформете основа от "тестото" с дебелина около 5 милиметра и диаметър от 7-8 сантиметра. В средата на пласта сложете от гъбената плънка и оформете топчета. Потопете ги в разбитото яйце, оваляйте в галетата и изпържете в нагорещено олио до образуването на златисто покритие (може да използвате фритюрник).
Готовите крокети изваждайте върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Може да поднесете със зелена салата или месо.
Добър апетит!

Още по темата:
  • Студени картофени крокети с чесън Студени картофени крокети с чесън
  • Картофени крокети с ядки Картофени крокети с ядки
  • Крокети от сварени яйца с шунка и кашкавал Крокети от сварени яйца с шунка и кашкавал
  • Макаронени крокети с гъби и кашкавалена панировка Макаронени крокети с гъби и кашкавалена панировка
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС DRUIDESS МИКС ЗА ЖЕНАТА 200 г
38.90лв.

АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС DRUIDESS МИКС ЗА ЖЕНАТА 200 г

БЮТИ ПЛЮС ФОРМУЛА ЗА КОСА, КОЖА И НОКТИ таблетки * 30 VIT`ALL+
43.80лв.

БЮТИ ПЛЮС ФОРМУЛА ЗА КОСА, КОЖА И НОКТИ таблетки * 30 VIT`ALL+

АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ORACLE МИКС ЗА СИЛАТА НА УМА 200 г
38.90лв.

АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ORACLE МИКС ЗА СИЛАТА НА УМА 200 г

КАРЛ МИНК ХЕЪР АКТИВ капсули * 60
29.60лв.

КАРЛ МИНК ХЕЪР АКТИВ капсули * 60

ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ КОСА И НОКТИ капсули * 30
21.40лв.

ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ КОСА И НОКТИ капсули * 30

ОСТРОВИТ БРАШНО ОТ ПРОСО 1000 г
10.45лв.

ОСТРОВИТ БРАШНО ОТ ПРОСО 1000 г

Коментари към Крокети от просо с гъбена плънка

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Крокети от просо с гъбена плънка
    www.framar.bg 
    на 07 June 2025 в 06:18
    Коментирайте "Крокети от просо с гъбена плънка"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Ползи и вреди от консумацията на просо
  • Горска челядинка
  • Сапунка
  • Седемдневно отслабване с просо (плюс рецепти за ястията)
  • Просо
  • Колко време да варим различните видове гъби?
  • Как да съхраняваме печурките - част 1
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Кафяво - червена миризливка
  • Картофи в гъбен сос
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2081 дни, 14 часа и 32 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2194 дни, 18 часа и 42 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 18 часа и 9 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 20 часа и 25 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 1 дни, 17 часа и 2 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 3 дни, 8 часа и 38 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival