Запеканка от елда с кайма и гъби
Необходими продукти:
200 грама елда
500 грама пилешка кайма
2 глави лук
2 моркова
400 грама гъби
1 сладка чушка
3 яйца
300 грама кашкавал
сол и подправки на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Сварете елдата във вода до готовност, лука нарежете на малки кубчета, морковите настържете на едро ренде.
Изпържете лука и морковите в малко олио. Гъбите нарежете на големи ивици, чушката - на малки кубчета и ги пригответе в тиган без мазнина до готовност.
След това смесете в тенджера сварената елда, зеленчуците и каймата. Сложете сол, любими подправки и разбъркайте.
Настържете кашкавала с помощта на едро ренде и отделете 1/3. Останалото количество смесете с яйцата, които предварително сте разбили с щипка сол до получаването на гъста пяна.
С тази комбинация залейте продуктите в тенджерата и разбъркайте хубаво всичко.
Прехвърлете сместа в тава, заравнете, притискайки към дъното й и изпечете ястието във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 40-45 минути.
Когато извадите запеканката, поръсете я със заделения кашкавал и върнете във фурната за 5-10 минути, за да се запече и да се образува апетитно покритие.
Може да я поднесете както гореща, така и в студен вид.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ 250 мл
БИОХЕРБА ЕЛДА (ГРЕЧКА) 200 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА СТАВИ ГРИКА * 60
ФИНЕСИНИ ОТ ЕЛДА 40 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВИРУМИН ХОЛЕСТЕРОЛ ФИЛТЪР * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Елда, Гречиха, Гречка
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Сутрин на гладно вземайте уникален лек за стомаха, панкреаса и кръвоносните съдове
- Елда (гречка)
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Бутер баница с кайма
- Безглутенова диета
Коментари към Запеканка от елда с кайма и гъби