Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Кюфтета от кайма и елда в доматен сос

Кюфтета от кайма и елда в доматен сос

Кюфтета от кайма и елда в доматен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 литър доматен сок
  • 600 грама кайма
  • 200 грама елда
  • 50 грама заквасена сметана
  • 2 яйца
  • глава стар лук
  • подправки: сол, захар, дафинов лист, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Измийте елдата и я сварете до готовност във вода в съотношение 1:2. Ако остане от течността, отцедете я.

Ситно нарязания лук добавете към каймата, след това сложете елдата, подправете, чукнете суровите яйца и омесете до еднородност.

Направете кюфтета (с мокри ръце) и ги изпържете в горещо олио, докато леко се зачервят от двете страни. Подредете в тава.

В доматения сос сложете дафиновия лист, сол, черен пипер, малко захар и залейте кюфтетата.

Покрийте с фолио тавата и я поставете във фурната, включена при 180 градуса. Нека се пекат до готовност (около 20-30 минути), като 5 минути преди да ги извадите, махнете покритието, за да може да се зачервят.

Поднесете кюфтетата горещи.

кюфтета

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиБотаникаЛюбопитноСнимки