Кюфтета от кайма и елда в доматен сос

Необходими продукти:
- 1 литър доматен сок
- 600 грама кайма
- 200 грама елда
- 50 грама заквасена сметана
- 2 яйца
- глава стар лук
- подправки: сол, захар, дафинов лист, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте елдата и я сварете до готовност във вода в съотношение 1:2. Ако остане от течността, отцедете я.
Ситно нарязания лук добавете към каймата, след това сложете елдата, подправете, чукнете суровите яйца и омесете до еднородност.
Направете кюфтета (с мокри ръце) и ги изпържете в горещо олио, докато леко се зачервят от двете страни. Подредете в тава.
В доматения сос сложете дафиновия лист, сол, черен пипер, малко захар и залейте кюфтетата.
Покрийте с фолио тавата и я поставете във фурната, включена при 180 градуса. Нека се пекат до готовност (около 20-30 минути), като 5 минути преди да ги извадите, махнете покритието, за да може да се зачервят.
Поднесете кюфтетата горещи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ 250 мл
ВИТАМИН C-OLWAY капсули * 100 COLWAY
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДЪЛБОК СЪН ГРИКА * 60
ВИРУМИН ДЕХИДРО ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИНТИМА УСПОКОЯВАЩ И РЕГЕНЕРИРАЩ ГЕЛ 250 мл.
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Запеканка от тиквички с кайма и домати
- Панирани шницели от кайма
- Пълнен лук с кайма и гъби, запечен в бекон
- Елда, Гречиха, Гречка
- Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
- Картофи Болонезе
Коментари към Кюфтета от кайма и елда в доматен сос