Кюфтета от кайма и елда в доматен сос

Необходими продукти:
- 1 литър доматен сок
- 600 грама кайма
- 200 грама елда
- 50 грама заквасена сметана
- 2 яйца
- глава стар лук
- подправки: сол, захар, дафинов лист, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте елдата и я сварете до готовност във вода в съотношение 1:2. Ако остане от течността, отцедете я.
Ситно нарязания лук добавете към каймата, след това сложете елдата, подправете, чукнете суровите яйца и омесете до еднородност.
Направете кюфтета (с мокри ръце) и ги изпържете в горещо олио, докато леко се зачервят от двете страни. Подредете в тава.
В доматения сос сложете дафиновия лист, сол, черен пипер, малко захар и залейте кюфтетата.
Покрийте с фолио тавата и я поставете във фурната, включена при 180 градуса. Нека се пекат до готовност (около 20-30 минути), като 5 минути преди да ги извадите, махнете покритието, за да може да се зачервят.
Поднесете кюфтетата горещи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИНИ ФИЛТЪР * 120
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС НАСИПЕН 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ГАСТРО ГРИКА * 60
ВИРУМИН ГЛЮКО ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ 250 мл
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС филтър * 25
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Елда, Гречиха, Гречка
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
- Пилешки терин със зеленчуци
- Таралежчета от кайма с плънка от яйца
- Картофени прасковки
- Салата от домати с елда
- Баница с плънка от кайма и лук
- Елда с домати, пармезан и бекон
- Мини пици с кайма, гъби и лук
Коментари към Кюфтета от кайма и елда в доматен сос