Елда с кайма, зеленчуци и гъби
Необходими продукти:
400 грама кайма
1 чаена чаша елда
150 грама пресни гъби
1 - 2 сочни домата (или 1 супена лъжица доматено пюре)
2 сладки чушки
1 морков
1 глава лук
2 чаени чаши бульон или вода
1 супена лъжица заквасена сметана
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете елдата в сух тиган и изсушете на котлона за няколко минути. Запържете каймата в малко мазнина, намачквайки, за да не се образуват бучки. Към нея прибавете нарязания на ситно лук, минута по-късно нарязаните на пластинки гъби и пържете до изпаряване на течността. Тогава добавете настърганите морков и домати (без ципите), сложете подправките и чушките, нарязани на кубчета. Нека всичко се задушава за около 3 - 4 минути и добавете елдата. Налейте бульона, следва сметаната, сол на вкус и оставете да заври. Когато това стане, затворете съда с капак, намалете котлона и нека ястието се приготвя в продължение на 30 минути.
Разбъркайте, поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА СТАВИ ГРИКА * 60
ВИРУМИН ХОЛЕСТЕРОЛ ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИНТИМА УСПОКОЯВАЩ И РЕГЕНЕРИРАЩ ГЕЛ 250 мл.
БИОХЕРБА ЕЛДА (ГРЕЧКА) 200 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ГЛЮКО ГРИКА * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Елда (гречка)
- Елда, Гречиха, Гречка
- Диета с елда (варианти за 5 и 7-дневно отслабване)
- Безглутенова диета
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Панирани шницели от кайма
- Каша от елда с прясно мляко и банани
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
Коментари към Елда с кайма, зеленчуци и гъби