Грах с кайма

Опитайте това индийско пикантно ястие, сервирано с пържени питки "Шанкарпари", чътни и студено кисело мляко.
Необходими продукти:
- 1 голяма глава лук, наситнена
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 4 сантиметра корен джинджифил, настърган
- 2 зелени люти чушки, наситнени
- 3 супени лъжици зехтин
- 500 грама агнешка кайма
- 2 супени лъжици гарам масала
- 2 чаени лъжички куркума
- 1/2 консерва домати на кубчета (или 2 пресни домата)
- 2 супени лъжици кисело мляко, охладено
- сол и черен пипер на вкус
- 200 грама грах, замразен или сварен
- 1 малка връзка пресен кориандър, наситнен
Начин на приготвяне:
Смесете лука, чесъна, джинджифила и лютите чушки. Загрейте зехтин и запържете зеленчуците, докато започнат да омекват.
Добавете каймата и продължете да пържите, докато започне да покафенява, като разбърквате, за да разбиете всички бучки.
Овкусете с гарам масала и куркума, добавете доматите и оставете на тих огън за 1 минута, след което изсипете киселото мляко, подправете със сол и черен пипер на вкус.
Налейте малко вода, ако е нужно, и продължете да готвите около 30 минути или докато каймата се сготви.
Изсипете граха и след 5 минути поръсете с пресния кориандър. Разбъркайте и сервирайте ястието с индийски пържени питки шанкарпари или индийски питки попадъм, чътни и допълнително кисело мляко.
Да ви е вкусно!
bbcgoodfood.com
Коментари към Грах с кайма