Сос Чътни (чатни)

Необходими продукти:
- 1 ананас
- 1 чушка
- 2 моркова
- 1/2 глава червен лук
- 200 милилитра балсамов оцет
- 1 чаена чаша ябълков сок
- 200 грама кафява захар
- 1 люта червена чушка
- пресен джинджифил
- сух босилек
Начин на приготвяне:
Нарежете ананаса, чушката, моркова и лука на кубчета. Сложете ги в тенджера, прибавете ябълковия сок, захарта, подправките и варете на слаб огън в продължение на час. След това направете сместа на пюре. Сосът се съхранява в сухи бурканчета на хладно място. Вкусът е умерено остър и сладникав. Отлично се съчетава с птиче месо, но може да се поднесе като добавка към всяко основно ястие.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовОРО-ТЕН АКТИВАТОР ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Термично обработените моркови могат да причинят алергична реакция
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Морковена салата с магданоз, орехи и чесън
- Бобена разядка със зеленчуци, чесън и лук
Коментари към Сос Чътни (чатни)