Сос Чътни (чатни)
Необходими продукти:
- 1 ананас
- 1 чушка
- 2 моркова
- 1/2 глава червен лук
- 200 милилитра балсамов оцет
- 1 чаена чаша ябълков сок
- 200 грама кафява захар
- 1 люта червена чушка
- пресен джинджифил
- сух босилек
Начин на приготвяне:
Нарежете ананаса, чушката, моркова и лука на кубчета. Сложете ги в тенджера, прибавете ябълковия сок, захарта, подправките и варете на слаб огън в продължение на час. След това направете сместа на пюре. Сосът се съхранява в сухи бурканчета на хладно място. Вкусът е умерено остър и сладникав. Отлично се съчетава с птиче месо, но може да се поднесе като добавка към всяко основно ястие.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Чипс от моркови на фурна
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Сос Бъфало
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Див морков
Коментари към Сос Чътни (чатни)