Млечен морковен сос с топено сирене и чесън

Необходими продукти:
1,5 чаени чаши прясно мляко
3-4 моркова (зависи от големината им)
1/2 глава лук
1,5 супена лъжица брашно
2 чаени лъжици соев сос
3 супени лъжици олио
2 скилидки чесън
1 супена лъжица топено сирене
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете морковите, лука и чесъна, след което ги смелете заедно с помощта на блендер. Полученото пюре изпържете в нагорещеното олио в продължение на 10 минути, като разбърквате.
Налейте соевия сос, разбъркайте, а минута по-късно добавете брашното, последвано от прясното мляко и настърганото топено сирене.
Подправете на вкус и разбъркайте до еднородност.
Сосът е готов. Може да поднесете като допълнение към макарони, риба или ориз.
Добър апетит!
Снимка: sunny7.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
АРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- Диета с избягване на млечни продукти
- Какви рискове за здравето крие консумацията на сурово прясно мляко
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
Коментари към Млечен морковен сос с топено сирене и чесън