Печено пиле в прясно мляко с чесън и лимон

Необходими продукти:
2 килограма пилешко месо
800 милилитра прясно мляко с масленост 1,5% - 2,5 %
200 грама масло
кората на 2 лимона
15 скилидки чесън
1 чаена лъжица шафран
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява до 200 градуса.
Нарежете пилето на парчета, измийте ги, подсушете и подправете със сол и смлян черен пипер. Запържете в нагорещено масло до образуването на златиста коричка.
Направете сос от прясното мляко, нарязаните лимонови кори и шафрана.
Намачкайте скилидките чесън, сложете ги в тава и подредете пилешкото. Налейте млечния сос и поставете съда в загрятата фурна. Нека ястието се пече в продължение на час и половина, като през това време периодично поливате с ароматното мляко (колкото по-често правите това, толкова по-вкусно ще се получи).
След това извадете готовото месо от съда, а отстранете чесъна и лимоновите кори, а соса разбийте.
Поднесете с него пилето и да ви е вкусно!
Снимки: kalabasa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Сос Бъфало
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Печено пиле в прясно мляко с чесън и лимон