Сос от сирена с прясно мляко и лук
Необходими продукти:
100 грама топено сирене
100 грама кашкавал
100 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица брашно
1 глава лук
4 супени лъжици растителна мазнина или масло
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган, прибавете брашното и налейте млякото. Когато сместа кипне, изсипете в нея топеното сирене и кашкавала, които предварително сте нарязали на сламки.
Сложете сол на вкус и оставете соса котлона, докато сирената се разтопят напълно. Тогава прибавете нарязания на ситно лук и нека всичко се вари в продължение на 5 минути на слаб огън.
Готовият сос е вкусен и топъл, и студен.
Ако не обичате лук, използвайте по-малко количество.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на червения лук
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Тутманик
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Сос от сирена с прясно мляко и лук