Сос от сирена с прясно мляко и лук

Необходими продукти:
100 грама топено сирене
100 грама кашкавал
100 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица брашно
1 глава лук
4 супени лъжици растителна мазнина или масло
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган, прибавете брашното и налейте млякото. Когато сместа кипне, изсипете в нея топеното сирене и кашкавала, които предварително сте нарязали на сламки.
Сложете сол на вкус и оставете соса котлона, докато сирената се разтопят напълно. Тогава прибавете нарязания на ситно лук и нека всичко се вари в продължение на 5 минути на слаб огън.
Готовият сос е вкусен и топъл, и студен.
Ако не обичате лук, използвайте по-малко количество.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
АРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
Коментари към Сос от сирена с прясно мляко и лук