Сос от сирена с прясно мляко и лук

Необходими продукти:
100 грама топено сирене
100 грама кашкавал
100 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица брашно
1 глава лук
4 супени лъжици растителна мазнина или масло
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган, прибавете брашното и налейте млякото. Когато сместа кипне, изсипете в нея топеното сирене и кашкавала, които предварително сте нарязали на сламки.
Сложете сол на вкус и оставете соса котлона, докато сирената се разтопят напълно. Тогава прибавете нарязания на ситно лук и нека всичко се вари в продължение на 5 минути на слаб огън.
Готовият сос е вкусен и топъл, и студен.
Ако не обичате лук, използвайте по-малко количество.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовКАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Салата с нахут, мента, репички, сирене и зеленчуци
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- Мляко с ориз
- Чеснова майонеза със зехтин
Коментари към Сос от сирена с прясно мляко и лук