Пикантни пилешки крилца Buffalo
Необходими продукти:
10-15 пилешки крилца
1 с. л. олио
1 с. л. лют сос
1 чаша брашно
черен пипер
сол
За соса:
50 мл уорчестърски сос
60 грама масло
1 с. л. оцет
0,5 ч. л. лют червен пипер
0,5 ч. л. чесън на прах
Начин на приготвяне:
Разрежете крилцата на 2-3 части и ги сложете в купа. Посолете, овкусете с черен пипер, прибавете 1 с. л. олио, 1 с. л. лют сос (с какъвто разполагате) и разбъркайте добре. Изсипете 1 чаша брашно в найлонов плик, изсипете вътре крилцата и разклатете. Те трябва да се покрият с тънък слой брашно, без да остават влажни места по тях. След това може да изпържите в нагорещено олио или да изпечете във фурната. Ние предлагаме втория вариант. Подредете крилцата в тава, подмазана с масло и сложете във фурната при 180 градуса за 30 минути. След това обърнете от другата страна и печете още 30 минути.
Пред това време направете соса: в малка тенджерка смесете гореизброените продукти за него, сложете на котлона и оставете да заври.
Когато крилцата станат готови, прехвърлете ги в голяма купа, полейте със соса и разбъркайте внимателно. Отново подредете в тавата и върнете във фурната за още 5 минути.
Поднасят се със сос от синьо сирене и бира, разбира се.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Сос Бъфало
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Месо на токачка
- Позиции във футбола – крило
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
Коментари към Пикантни пилешки крилца Buffalo