Млечна каша от елда със стафиди, орехи и канела
Необходими продукти:
250 милилитра прясно мляко
2 яйца
280 грама елда
150 грама стафиди
100 грама масло
1 чаена лъжица смляна канела
4 супени лъжици захар
щипка сол
орехови ядки за украса
Начин на приготвяне:
Измийте старателно елдата и я стрийте със суровите яйца до получаването на еднородна смес. След това изсипете в гевгир.
Налейте прясното мляко в подходящ съд и добавете половината от маслото, захарта, щипка сол и поставете на котлона, за да заври. Когато това стане, изсипете елдата в тенджерата и нека се приготвя при непрекъснато бъркане в продължение на 5 минути. След това затворете съда с капак и оставете на котлона още 12 минути.
Изплакнете стафидите с гореща вода.
Щом свалите кашата от огъня, прехвърлете я в подходящ за печене съд, поръсете с канела, добавете стафидите и останалото масло. Затворете с капак и поставете в предварително загрята фурна за 30 минути. Разбърквайте периодично.
Готовата каша поднесете с орехи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАША ЕЛДА И ЦАРЕВИЦА 180 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
МЛЕЧНА БИО КАША С ЕЛДА 6+ месеца 200 г
ВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Отслабване с мед и канела
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Вредна ли е лактозата?
- Софт храни
Коментари към Млечна каша от елда със стафиди, орехи и канела