Млечна каша от елда със стафиди, орехи и канела

Необходими продукти:
250 милилитра прясно мляко
2 яйца
280 грама елда
150 грама стафиди
100 грама масло
1 чаена лъжица смляна канела
4 супени лъжици захар
щипка сол
орехови ядки за украса
Начин на приготвяне:
Измийте старателно елдата и я стрийте със суровите яйца до получаването на еднородна смес. След това изсипете в гевгир.
Налейте прясното мляко в подходящ съд и добавете половината от маслото, захарта, щипка сол и поставете на котлона, за да заври. Когато това стане, изсипете елдата в тенджерата и нека се приготвя при непрекъснато бъркане в продължение на 5 минути. След това затворете съда с капак и оставете на котлона още 12 минути.
Изплакнете стафидите с гореща вода.
Щом свалите кашата от огъня, прехвърлете я в подходящ за печене съд, поръсете с канела, добавете стафидите и останалото масло. Затворете с капак и поставете в предварително загрята фурна за 30 минути. Разбърквайте периодично.
Готовата каша поднесете с орехи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 30
ВИРУМИН ГЛЮКО ФИЛТЪР * 120
ГОЛД ФИКС РАСТИТЕЛНА СМЕС 250 гр.
БИОХЕРБА ЗЛАТНО МЛЯКО прах 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Отслабване с мед и канела
- Канелено дърво, Канела
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Елда, Гречиха, Гречка
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
Коментари към Млечна каша от елда със стафиди, орехи и канела