Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Елда с домати, пармезан и бекон

Елда с домати, пармезан и бекон

Елда с домати, пармезан и бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 150-200 грама елда
  • 70 грама сурово-пушен бекон
  • кориандър, магданоз или друга зелена подправка на вкус
  • 2 малки домата или 1 голям
  • 30 грама пармезан
  • 2 супени лъжици орехово или друго растително олио
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • сол, черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сварете елдата според инструкциите върху пакета, охладете зърната и ги изсипете в купа.

Нарежете доматите, почистете ги от семенната част, нарежете на ивици, които прибавете при елдата.

Измийте, подсушете и наситнете избраната зелена подправка.

Ивиците бекон изпържете, докато станат хрупкави, или докато се образува мека коричка (както предпочитате). Сложете ги върху хартия, за да се отдели мазнината от тях. Когато се охладят, начупете ги или нарежете, добавете в салатата.

Пармезана настържете и с него завършете вкусната композиция. Овкусете със сол, черен пипер, зехтин и лимон.

Разбъркайте продуктите и поднесете веднага салатата, защото беконът ще омекне, ако престои.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияДиетиЗдравни съветиБотаникаЛюбопитноЛечения