Елда с домати, пармезан и бекон

Необходими продукти:
- 150-200 грама елда
- 70 грама сурово-пушен бекон
- кориандър, магданоз или друга зелена подправка на вкус
- 2 малки домата или 1 голям
- 30 грама пармезан
- 2 супени лъжици орехово или друго растително олио
- 1 супена лъжица лимонов сок
- сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете елдата според инструкциите върху пакета, охладете зърната и ги изсипете в купа.
Нарежете доматите, почистете ги от семенната част, нарежете на ивици, които прибавете при елдата.
Измийте, подсушете и наситнете избраната зелена подправка.
Ивиците бекон изпържете, докато станат хрупкави, или докато се образува мека коричка (както предпочитате). Сложете ги върху хартия, за да се отдели мазнината от тях. Когато се охладят, начупете ги или нарежете, добавете в салатата.
Пармезана настържете и с него завършете вкусната композиция. Овкусете със сол, черен пипер, зехтин и лимон.
Разбъркайте продуктите и поднесете веднага салатата, защото беконът ще омекне, ако престои.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ 250 мл
ВИТАМИН C-OLWAY капсули * 100 COLWAY
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДЪЛБОК СЪН ГРИКА * 60
ВИРУМИН ДЕХИДРО ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИНТИМА УСПОКОЯВАЩ И РЕГЕНЕРИРАЩ ГЕЛ 250 мл.
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Салата от домати с елда
- Супа от пилешки воденички с елда и зеленчуци
- Каша от елда с мляко и масло
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешки дробчета с елда, гъби и лук на фурна
- Каша от елда с карамелизирани моркови
- Пълнени домати с елда и лук
- Гарнитура от елда с гъби и царевица
- Запеканка от елда и извара със спанак и яйца
Коментари към Елда с домати, пармезан и бекон