Запеканка от елда с пилешки гърди и гъби
Необходими продукти:
1,5 чаена чаша елда
3 чаени чаши вода
50 грама масло
1 глава лук
шепа сурови гъби
олио
сол и черен пипер на вкус
2 парчета сварени пилешки гърди
200 милилитра готварска сметана със средна масленост
2 яйца
кашкавал
Начин на приготвяне:
Изсипете елдата в сух тиган, нека се изсуши на слаб огън. След това прехвърлете в тенджера и залейте с 3 чаши вряща вода. Сложете сол на вкус и добавете маслото. Когато водата заври, затворете съда с капак и оставете елдата да се приготвя до пълна готовност.
През това време нарежете на ситно лука и гъбите, изпържете ги в олио на слаб огън и към тях прибавете пилешките гърди, които предварително сте сварили и нарязали на малки парчета. Овкусете със сол и черен пипер, налейте половината от сметаната.
Настържете кашкавала, загрейте фурната до 180 градуса.
Половината от готовата каша от елда изсипете във форма за печене и поръсете с настърган кашкавал. След това сложете слой от сместа от лук, гъби и пилешко, отново кашкавал и завършете с другата половина от кашата.
Двете яйца разбъркайте с останалата сметана и залейте всички продукти.
Поръсете повърхността с настърган кашкавал и поставете ястието във фурната, докато се запече.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИНТИМА УСПОКОЯВАЩ И РЕГЕНЕРИРАЩ ГЕЛ 250 мл.
ПЧЕЛЕН МЕД ОТ ЕЛДА 230 г 013418 FAMILLE MARY
ЧАЙ ФИЛТЪР ИМУНО ГРИКА * 60
ВИРУМИН ДЕНТ ФИЛТЪР * 120
ГОЛД ФИКС РАСТИТЕЛНА СМЕС 250 гр.
ВИТАМИН С - COLWAY капсули * 100 COLWAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Елда, Гречиха, Гречка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Запеканка от елда с пилешки гърди и гъби