Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
Необходими продукти:
- 500 грама кайма
- 4 супени лъжица доматено пюре
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 200 грама елда
- 1 морков
- 3 супени лъжици растителна мазнина
- 500 милилитра вода
- черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измийте елдата и я изсушете в нагорещен тиган.
Изпържете каймата заедно с лука и моркова. Добавете доматеното пюре и разбъркайте.
След това изсипете елдата и налейте водата, която трябва да покрие зърната.
Нека всичко се задушава 15-20 минути на бавен огън, а в края на приготвянето сложете чесъна, сол и черен пипер.
Кашата е готова.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: patee.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ГЛЮКО ГРИКА * 60
ЧАЙ ФИЛТЪР ХОЛЕСТЕРОЛ-ГРИКА * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КРУШИ С ЕЛДА 190 г
ВИРУМИНТИМА УСПОКОЯВАЩ И РЕГЕНЕРИРАЩ ГЕЛ 250 мл.
ЕЛДА КРАЛСКА СМЛЕНИ ЛЮСПИ 250 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Елда, Гречиха, Гречка
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Сутрин на гладно вземайте уникален лек за стомаха, панкреаса и кръвоносните съдове
- Елда (гречка)
- Бутер баница с кайма
- Безглутенова диета
- Панирани шницели от кайма
Коментари към Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук