Задушено свинско с печени кестени и лук в червено вино
![Задушено свинско с печени кестени и лук в червено вино - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/svinsko-s-kesteni.jpg)
Необходими продукти:
3 килограма свинско месо
2 килограма кестени
3 глави лук
3 скилидки чесън
4 домата
2 супени лъжици доматено пюре
1 чаена чаша сухо червено вино
1 литър вода
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на малки парчета.
Лука и чесъна обелете и накълцайте ситно. Запържете ги в нагорещено олио и прибавете свинското.
Нека всичко се приготвя до златисто.
Налейте виното.
Когато то се изпари, подправете със сол, смлян черен пипер на вкус и налейте водата. Затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава на слаб огън в продължение на около час.
През това време се заемете с кестените. Обелете ги и подредете в тава. Изпечете във фурната за 15 минути при температура от 180 градуса.
Щом бъдат готови, обелете ги и оставете за момента.
Настържете доматите, смесете ги с пюрето и прибавете в съда със свинското. Нека се задушават заедно 30 минути.
Ред е на кестените. Сложете и тях при останалите продукти и следват 15 минути задушаване, като през това време разбърквате периодично.
Ястието е готово.
Добър апетит!
Снимки: stalic-kitchen.livejournal.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинска супа с ориз
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Задушено свинско с печени кестени и лук в червено вино