Задушено свинско с маслини в сметана
Необходими продукти:
- 1 килограм свинско
- 300 грама маслини
- 300 грама сладки чушки
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 2 глави лук
- олио за пържене
- 200 грама заквасена сметана
- сол и подправки за месо на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското на тънки парчета, които подправете на вкус.
Намажете всяко от тях със заквасената сметана и ги сложете в дълбока купа. Оставете да се мариноват за 2-3 часа.
Нарежете лука на полукръгчета, чушките на дребни кубчета или на сламки (може да използвате замразени), маслините на половинки (отстранете костилките).
Запържете месото в олио (от двете страни) и сложете парчетата в тенджера, а върху тях ред чушки, лук и маслини.
Налейте вода и задушавайте на слаб огън в продължение на половин час.
След това добавете доматеното пюре, подсолете и оставете ястието да се задушава още 15-20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: restorator.name
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Рецепти за свинска пача чорба
Коментари към Задушено свинско с маслини в сметана