Задушено свинско с маринован лук на тиган
Необходими продукти:
500 грама свинско месо
1-2 глави лук
3 супени лъжици оцет
сол и смлян черен пипер на вкус
олио на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на средни по големина парчета.
Лука нарежете на полукръгчета.
Сложете в подходящ съд и налейте оцета, разреден със студена вода в съотношение 1:10.
Сгорещете олио в тиган и в него изпържете свинското до образуването на румена коричка.
След това прибавете лука, сол, черен пипер и други подправки по ваш избор.
Пържете, разбърквайки, докато лукът придобие златист цвят.
Тогава налейте малко вода и оставете ястието да се задушава до готовност на месото.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Задушено свинско със зеленчуци в сметана
- Свинско бон филе с гъби
Коментари към Задушено свинско с маринован лук на тиган