Задушено свинско с маринован лук на тиган

Необходими продукти:
500 грама свинско месо
1-2 глави лук
3 супени лъжици оцет
сол и смлян черен пипер на вкус
олио на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на средни по големина парчета.
Лука нарежете на полукръгчета.
Сложете в подходящ съд и налейте оцета, разреден със студена вода в съотношение 1:10.
Сгорещете олио в тиган и в него изпържете свинското до образуването на румена коричка.
След това прибавете лука, сол, черен пипер и други подправки по ваш избор.
Пържете, разбърквайки, докато лукът придобие златист цвят.
Тогава налейте малко вода и оставете ястието да се задушава до готовност на месото.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско бон филе с гъби
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
- Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
Коментари към Задушено свинско с маринован лук на тиган