Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
Необходими продукти:
500 грама свинско месо
2 - 3 чаени лъжици горчица
2 глави лук
3 супени лъжици брашно
сол, пипер, джинджифил - на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте добре месото, нарежете на малки парчета с дебелина около 1 - 1,5 см и овкусете със сол, пипер, поръсете с настърган джинджифил и намажете с горчица. Сложете в найлонов плик и приберете в хладилника за 2 - 3 часа (или за една нощ). Когато извадите месото, оваляйте всяко парче в брашно и изпържете в нагорещено олио от двете страни до образуването на златиста коричка. След това налейте малко вода и оставете ястието да се задушава на много слаб огън в продължение на 30 - 40 минути, доливайки периодично вода, защото тя се изпарява.
Нарежете лука на сламки и го изпържете. Добавя се към месото при поднасянето. Може да поръсите с нарязан пресен магданоз, да предложите с гарнитура от задушени зеленчуци, пюре, паста.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свински врат с дюли и червено вино
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица