Задушено свинско с круши в бира
Необходими продукти:
600 грама свинско месо (може и говеждо)
4 средни по големина круши
2 глави лук
2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица смлян червен пипер
1 супена лъжица мед
400 милилитра бира
1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
вода
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското (напречно на влакната) на средни по големина парчета, които измийте добре (до прозрачност на водата), след което подсушете.

Подсолете месото, поръсете го с червен пипер и брашно, разбъркайте, за да може парчетата да се покрият от всички страни.

Изпържете в нагорещено олио до образуването на златиста коричка.
Обелете главите лук и ги нарежете на шайби или на полукръгчета.

Прибавете ги към свинското и пържете в продължение на около 10 минути (до златисто). След това налейте бирата, сложете 1 супена лъжица мед и изчакайте да кипне. Затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава на слаб огън около час.

Измийте крушите, обелете ги, разрежете на четири и почистете от сърцевината със семената. Налейте чаша вода в подходящ съд, поставете я на котлона. Щом заври, прибавете сока от половин лимон и сложете плодовете. Нека се приготвят около 3 минути и ги извадете от водата.

Върнете се към месото. Ако е изминал почти час, откакто то се задушава, а в съда все още има много вода, махнете капака и увеличете температурата на котлона.

Щом течността се изпари, добавете крушите при свинското и разбъркайте. Затворете съда с капак и оставете ястието на огъня за 10 минути.

Накрая подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.

Добър апетит!
Снимки: topshef.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско с гъби в сметана
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Рецепти за свинска пача чорба
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
Коментари към Задушено свинско с круши в бира