Задушено свинско с картофи
Необходими продукти:
1-1,5 л вода
1 кг картофи
600 грама свинско месо (без кост)
1-2 глави лук
1 голям морков
сол и подправки на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на едри парчета (на 4 или 6 части, зависи от големината на картофа). Измийте месото, отстранете излишната мазнина и ципи, нарежете на големи парчета около 3-4 см (колкото по-големи са, толкова по-вкусно ще е ястието).
Настържете моркова, лука нарежете на полукръгчета. Ако не харесвате вкуса на варен лук, нарежете го на много ситно, за да се развари и да не се усеща.
Запържете в олио последователно картофите, месото, зеленчуците до златисто. След това налейте 1 литър вода в тенджера, посолете и сложете първо месото да се задушава, после прибавете картофите, накрая моркова и лука. Изчакайте всичко да заври, намалете котлона и оставете така за не по-малко от 40 минути. Не затваряйте плътно капака на съда, за да може да се излиза парата. Ако прецените, че сместа е много гъста, долейте още малко гореща вода.
Пет минути преди ястието да бъде напълно готово, сложете подправките.
Може да поднесете със заквасена сметана, кисели краставички, да поръсите с нарязан зелен лук или да направите салата от киселец и чесън.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
- Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Задушено свинско с картофи