Задушено свинско с домати, чушки и грах
Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо
- 1 морков
- 2-3 сладки червени чушки
- 2 домата
- 2 глави лук
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 100 грама консервиран грах
- 50 милилитра зехтин
- сол и подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте месото и го нарежете на едри кубчета. Запържете го в тиган, в който предварително сте нагорещили зехтина, за около 7-8 минути (докато се образува златиста коричка).

След това прибавете нарязания на полукръгчета лук и моркова (на кубчета). Разбъркайте и пържете, докато лукът стане златист.

Веднага след това добавете чушките, нарязани на сламки.

Няколко минути по-късно намалете температурата на котлона и сложете доматеното пюре, консервирания грах и доматите (нарязани на кубчета) при вече запържените продукти.

Разбъркайте и оставете ястието да се задушава в продължение на 5-8 минути или до пълна готовност на месото.

Поднесете с любима гарнитура.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско с гъби в сметана
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Рецепти за свинска пача чорба
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
Коментари към Задушено свинско с домати, чушки и грах