Задушено свинско със зеленчуци в сметана

Необходими продукти:
400 грама свинско филе
300 грама гъби
100 грама чушки
100 грама домати
150 милилитра сметана с масленост 25%
100 милилитра зехтин
черен и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на еднакви кубчета, около 1 х 1 см. Налейте 50 мл зехтин в тиган, изсипете месото, сложете сол, пипер на вкус и изпържете в продължение на 15 минути. Докато месото се приготвя, нарежете на едро гъбите, доматите - на кубчета, а чушките - на тънки дълги ивици.
След като изтекат 15-те минути, откакто се пържи месото, отцедете от тигана сока или мазнината, които си е пуснало. Добавете 50 мл зехтин и всички зеленчуци. Овкусете със сол и пипер, пържете 5 минути, като не забравяте да разбърквате.
Когато зеленчуците са готови, прибавете сметаната и вода. 2/3 от продуктите трябва да са потопени в течността. Задушете всичко в продължение на 15 - 20 минути, но внимавайте сместа от водата и сметаната да не се изпари напълно.
Ястието е готово.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
Коментари към Задушено свинско със зеленчуци в сметана