Задушено пилешко със зеленчуци, вино и маслини
![Задушено пилешко със зеленчуци, вино и маслини - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/img_6255.jpg)
Необходими продукти:
- 8 пилешки бутчета
- 3 глави лук
- 2 обелени моркова
- 1 лимон
- 250 грама зелени маслини без костилки
- 1 връзка пресен кориандър
- 3 скилидки чесън
- 4 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжичка куркума
- 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
- сол и черен пипер на вкус
- 50 милилитра бяло вино
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в тиган и запържете нарязания на полумесеци лук.
Отцедете го и в същата мазнина сложете пилешките бутчета.
Добавете нарязаните моркови и лимон, маслините, скилидките чесън, сложете виното и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте и овкусете ястието с нарязания на ситно кориандър, куркумата и джинджифила. Задушете ястието за 20 минути и поднесете топло.
Добър апетит!
Източник: cestmafournee.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Алкална диета
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Как да сварим зеленчуци на пара
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
Коментари към Задушено пилешко със зеленчуци, вино и маслини