Задушено месо с чушки в чесново олио
Необходими продукти:
300 грама пилешко или свинско месо
7 големи сладки чушки
3 скилидки чесън
сол и смлян черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сгорещете олио в подходящ съд, в него изпържете до златисто чесъна, нарязан на парчета, иизвадете го от мазнината.
Месото нарежете на ивици, чушките също.
Изпържете чушките, като разбърквате първо на силен огън, след това намалете температурата и затворете съда с капак.
Когато са готови, извадете в чиния.
В същата мазнина изсипете ивиците месо и запържете на силен огън.
След това намалете температурата и към месото прибавете чушките. Затворете с капак и оставете на котлона до готовност на месото.
Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, разбъркайте и извадете в чиния.
По желание може да добавите и 1 глава лук, който също изпържете заедно с месото и чушките.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Рецепти за свинска пача чорба
Коментари към Задушено месо с чушки в чесново олио