Задушени тиквички с пилешки дробчета, топено сирене и зеленчуци
Необходими продукти:
- 1 тиквичка (около 350 грама)
- 1 малък морков
- 1 малка глава лук
- 100 грама сварени пилешки дробчета
- 100 грама топено сирене (или повече)
- 1 твърдо сварено яйце, настъргано
- 3-4 супени лъжици заквасена сметана
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 3-4 стръка копър или магданоз
- подправки
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичката, подсушете я и разрежете на 2-3 части. С лъжица или подходящ нож издълбайте вътрешността на парчетата, така ще се получат "купички". Подредете ги с отвора надолу в тенджера или използвайте мултиварка.
Обелете, измийте и нарежете на малки кубчета моркова и лука, нарежете и месестата вътрешност на тиквичката, която издълбахте.
Накълцайте копъра/магданоза, дробчетата сварете за 15-20 минути, изчакайте да се охладят малко, след което ги настържете. Настържете и топеното сирене.
Изсипете половината от лука в купа, добавете пилешките дробчета, топеното сирене, яйцето.
Подправете, сложете заквасената сметана и разбъркайте. С тази смес напълнете тиквичките, на дъното на тенджерата разпределете останалите зеленчуци (лука, моркова, нарязаните тиквички). Ако ви е останало количество от плънката, което не се могли да съберете в зеленчуковите "купички", сложете и него в съда.
Намажете със сметана повърхността на вече пълните тиквички.
В чаена чаша вода разтворете по една супена лъжица доматено пюре и заквасена сметана, подсолете и с този сос залейте зеленчуците.
Затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава до готовност. Ако ще използвате мултиварка, включете на режим "Задушаване" за 30-40 минути.
Поднесете тиквичките горещи, а по желание може да ги поръсите с нарязан магданоз и настърган кашкавал.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: multivarki-recepti.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета с лук
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
Коментари към Задушени тиквички с пилешки дробчета, топено сирене и зеленчуци